Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Wim Schellekens bestuurslid VitaValley

Mark van Dorresteijn
Wim Schellekens treedt op 1 maart 2012, voor twee dagen per week, toe tot het bestuur van Stichting VitaValley.
Wim Schellekens bestuurslid VitaValley

Eind april 2011 nam Wim Schellekens afscheid als hoofdinspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidzorg. Daarvoor was hij achtereenvolgend huisarts, medisch adviseur Ziekenfondsraad, directeur patiëntenzorg van het ziekenhuis in Delft en directeur van het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO.

Innovaties, kwaliteit en veiligheid

“Graag zet ik mij nog parttime in voor innovaties, de kwaliteit en veiligheid in de zorg”, verklaart Schellekens zijn functie bij VitaValley. “Wat is er nodig om in de zorg echt te (gaan) doen wat we weten en vooral hoe de patiënt zelf daar actief bij kan worden betrokken als partner in het team? Hoe kunnen professionals, bestuurders en toezichthouders ieder hun rol en verantwoordelijkheid voor kwaliteit en veiligheid veel meer dan tot nu toe waarmaken? Zorgverzekeraars kunnen daarbij een belangrijke stimulerende rol gaan spelen via hun contractering. En hoe kan voldoende competentie worden opgebouwd op deze gebieden. Ik ben bevoorrecht om hieraan in teamverband bij VitaValley te kunnen meewerken.”

VitaValley

VitaValley is een innovatienetwerk in de zorg dat samen met haar partners zorginnovaties identificeert, ontwikkelt en implementeert die de kwaliteit van leven van mensen handhaven of bevorderen. Het bestuur bestaat uit Maarten Verkerk (voorzitter), Dirk Jan Bakker (secretaris), Dik Hermans, Wim Schellekens en Gerard Appelman (penningmeester).

(Zorgvisie / ICTzorg – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: VitaValley)

Lees ook:

Schellekens stopt als hoofdinspecteur IGZ

Wim Schellekens Hoofdinspecteur Curatieve Gezondheidszorg

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.