Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wim van der Meeren stopt als bestuursvoorzitter CZ

Redacteur Zorgvisie
Wim van der Meeren gaat medio 2019 stoppen als bestuursvoorzitter bij zorgverzekeraar CZ. Samen met zijn vrouw gaat hij een andere koers varen.
meeren

Van der Meeren maakte in 2009 op 53-jarige leeftijd de overstap van het bestuur van het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg naar de zorgverzekeraar CZ.

‘Een andere koers’

Van der Meeren is nu bijna tien jaar bestuursvoorzitter bij CZ. ‘Dat doe ik met hart en ziel en zou ik tot mijn 67ste vast ook nog kunnen doen. Maar ik ga samen met mijn vrouw een wat andere koers varen. Zij heeft onlangs haar baan opgezegd en is volop bezig met de opzet van een cateringbedrijfje. En ik ga me intensiever richten op fotograferen. Afgelopen jaar had ik mijn eerste solo-expositie. Dat heeft voor mij het gevoel versterkt me daar nog meer op te willen storten. Dat ik de knoop heb doorgehakt geeft enorm veel nieuwe energie om tot medio 2019 me nog helemaal voor CZ te kunnen inzetten.’

Er is nog geen beoogd opvolger van Wim van der Meeren. De Raad van Commissarissen van CZ start nu de procedure voor een nieuwe bestuursvoorzitter.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.