Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

VGZ boekt winst van 150 miljoen

Zorgverzekeraar VGZ, na Achmea de grootste in Nederland, heeft de winst vorig jaar zien verzesvoudigen tot 150 miljoen euro. Vorig jaar boekte de verzekeraar nog een winst van 27 miljoen. Dat blijkt vandaag uit het jaarverslag van het concern.
VGZ boekt winst van 150 miljoen
Foto: ANP - Erik van 't Woud

De stijging is vooral het gevolg van hogere beleggingsopbrengsten en een verbeterd premie-schaderesultaat. Daarbij is een eenmalige last genomen van 120 miljoen voor zorgkosten uit het buitenland, ontvangen via het CVZ vanuit voorgaande jaren. De omzet van Coöperatie VGZ daalde licht tot 9,9 miljard, terwijl het aantal verzekerden in de campagne eind 2012 toenam met 78.325 tot 4,2 miljoen.

Zorginkoop

Op het gebied van zorginkoop heeft Coöperatie VGZ in 2012 veel aandacht besteed aan het versterken van de samenwerking tussen partijen in het veld. Zo heeft de zorgverzekeraar met vijf gemeentes convenanten gesloten voor de invoering van wijknetwerken. Daarnaast is

4
23

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.