Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

VGZ boekt winst van 150 miljoen

Zorgverzekeraar VGZ, na Achmea de grootste in Nederland, heeft de winst vorig jaar zien verzesvoudigen tot 150 miljoen euro. Vorig jaar boekte de verzekeraar nog een winst van 27 miljoen. Dat blijkt vandaag uit het jaarverslag van het concern.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
VGZ boekt winst van 150 miljoen
Foto: ANP - Erik van 't Woud

De stijging is vooral het gevolg van hogere beleggingsopbrengsten en een verbeterd premie-schaderesultaat. Daarbij is een eenmalige last genomen van 120 miljoen voor zorgkosten uit het buitenland, ontvangen via het CVZ vanuit voorgaande jaren. De omzet van Coöperatie VGZ daalde licht tot 9,9 miljard, terwijl het aantal verzekerden in de campagne eind 2012 toenam met 78.325 tot 4,2 miljoen.

Zorginkoop

Op het gebied van zorginkoop heeft Coöperatie VGZ in 2012 veel aandacht besteed aan het versterken van de samenwerking tussen partijen in het veld. Zo heeft de zorgverzekeraar met vijf gemeentes convenanten gesloten voor de invoering van wijknetwerken. Daarnaast is

4
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

 1. Die verplichte buffer van de ned bank is wel erg groot.
  Dat was ook bij de pensioenfondsen, maar toen daarin volop werd gegraaid door die criminele directeuren WAS DE NED BANK NERGENS TE ZIEN.
  Conclusie: die zaten in het complot en graaiden gewoon mee.

 2. Lees alle reacties
 3. Vgz heeft ook zijn ‘winst’ verzesvoudigd’ , ofwel 6 maal meer dan in 2011 . Toch is deze winst vergeleken met de andere concukartels slechts 150.000.000,00 , ofwel € 150 miljoen , hetgeen de Nederlandse bank NIET GENOEG BUFFER VINDT. BUffer dus fijn de vgz , de andere woekerpolisverzekeraarsgieren zijn al genoeg …VERPLICHT …gebufferd. Overigens ben ik van mening dat het noodzakelijk is , dat AYSAL ERBUDAK moet blijven .

 4. Beste Jan C. Leuk is ook dat vgz vorkig jaar een zekere Bontje een oprotpremie heeft betaald van maarrr … € 302.000,00 . De raad van bestuur moest worden verkleind wegens de …..mislukte fusie … met unive ten koste van …maarrrrrr ….€ 35.000.000,00. ( 35 miljoen ). Leuk is ook dat menzis en cz hun super overwinsten willen gebruiken voor sluiting van hun onwelgevallige ziekenhuizen , maar vooral voor ….DEMPING van de premie ? ? ? Kunnen nu de premiebetalers hun betalingen ook…..DEMPEN ? ? Mijn idee : betaal gedempt overtijd en bevorder dus de extra werkgelegenheid van aanmaningsversturingspersoneel en DEMP DUS de overwinsten van deze door de politiek gedoogde woekerpolisverzekeraarsgieren .

 5. En dat is nog maar de winst die uit de boeken blijkt. de werkelijke winsten van zorgverzekeraars zijn veel en veel groter, maar daar komen Schippers en van Rijn veel en veel later pas achter; stemmenwinst en politiek bedrijven en HUN netwerk uit de wind houden heeft even meer voorrang.
  Als vast te stellen is wat de directeuren en het management van het VGZ en andere zorgverzekeraars PRECIES EN WERKELIJK van dit bedrag — en dat al jaren — te pakken hebben , aan salaris, bonus, en allerlei toegiften, dan ben je treurig tot je je laatste adem uitblaast (daarna niet meer wat dan ben je er niet meer).
  En dan hoor ik vanmorgen dat de second opinion maar voortaan zelf betaald moet worden; want die levert toch geen adequate bijdrage.
  Over adequate bijdrage gesproken: dan kunnen we de raden van bestuur en het management van verpleeg en zorginstellingen ook wel opheffen; DAT IS NOG EENS EEN BEZUINIGING DIE ZODEN AAN DE DIJK ZET; maar daar komt tante Schippers en haar assistent knul pas over een paar jaar achter.
  DE PATIENT IS DE DUPE; slaap maar door!!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.