Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Winter op zoek naar meer ziekenhuizen

Mark van Dorresteijn
Zorgondernemer Loek Winter wil een keten van vijf ziekenhuizen opzetten. Winter, die eerder dit jaar de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord overnam, stelt dat in een interview in Het Financieele Dagblad, dat zaterdag is gepubliceerd.
Winter op zoek naar meer ziekenhuizen

“Uit onze analyse blijkt dat er zo’n twintig ziekenhuizen in de problemen zitten en in aanmerking komen voor overname. Ik heb daar deze week een acquisitieteam voor ingesteld.”

Besparen op oplichters

Het getal van vijf is volgens de ondernemer een “bedrijfskundig optimum”. De ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord draaiden vorig jaar nog een verlies van bijna 11 miljoen euro, in de eerste zes maanden van dit jaar werd een resultaat van 1 miljoen euro behaald. “Vooral bij leveranciers hebben we ruim 20 procent besparingen weten te realiseren. Niet door ze uit te knijpen, maar door de oplichters ertussenuit te halen”, aldus Winter in het dagblad.

St. Jans Gasthuis

De MC-groep van Winter investeerde 5 miljoen euro in een doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen. Ook wil de voormalig radioloog een belang nemen in het St. Jans Gasthuis in Weert.

Rationeel stelsel

Hij is ervan overtuigd dat ziekenhuizen goedkoper kunnen werken. “We moeten van een louter politiek stelsel naar een louter rationeel stelsel, rekening houdend met collectieve functies en het moreel kader. Dan kan je een enorme slag maken en het veel beter en goedkoper doen.” (ANP)

Lees ook:

Loek Winter bestuursvoorzitter IJsselmeerziekenhuizen

MC Groep wil Emmeloord verkopen

IJsselmeerziekenhuizen krijgt nieuwe naam

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.