Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Wmo-bedrijf Meavita in de verkoop

Het Wmo-bedrijf van Meavita Nederland wordt wellicht verkocht. Schoonmaakbedrijven hebben al interesse getoond. Dat zegt bestuursvoorzitter Charles Laurey van Meavita Nederland.

Meavita Nederland, met een omzet van circa 500 miljoen euro een van de grootste zorgorganisaties van Nederland, maakte voor de kerst bekend te defuseren, omdat alleen zo de zorg kan worden voortgezet en werkgelegenheid behouden kan blijven. Werkmaatschappij Thuiszorg Groningen en Meavita West gaan zelfstandig verder. Sensire en Vitras/CMD gaan gezamenlijk verder.

Meavita Nederland ontvlecht

PricewaterhouseCoopers heeft een liquiditeitsonderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat er voldoende liquiditeit is om te ontvlechten, laat bestuursvoorzitter Charles Laurey weten. Het ontvlechtingsplan moet half januari klaar zijn.

VWS wil onafhankelijk onderzoek

Het ministerie van VWS gaat op verzoek van de zorgkantoren Menzis en Haaglanden een onafhankelijk onderzoeker aanstellen om de boeken van Meavita door te nemen. Laurey zegt mee te zullen werken aan een onafhankelijke blik in de organisatie.

Liquiditeitssteun

Bussemaker heeft ook de Vereniging Nederlandse Gemeenten op de hoogte gesteld van de ernst van de situatie. Ze gaat ervan uit dat de gemeente hun verantwoordelijkheid nemen voor de continuïteit van de Wmo-zorg. Mocht de continuïteit van de AWBZ-zorg in het geding komen, dan zal de staatssecretaris “niet aarzelen met gebruikmaking van alle mij ten dienst staande mogelijkheden de nodige stappen te nemen”.

Op 25 november wees de NZa nog een verzoek tot balanssteun af. Wel krijgt Meavita miljoenen aan liquiditeitssteun. De zorgorganisatie mag vervroegd afschrijven op vastgoed en ontvangt zo hogere tarieven van de NZa. Half januari zal Bussemaker opnieuw aan de Kamer rapporteren. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

NMa moet fusietrend indammen

Meavita kreeg al eerder liquiditeitssteun

5 REACTIES

  1. ook werd de Hema vergeleken in een brief met een zorginstelling als deze met een kadobon van maar liefst 15 euro en ook dit afgelopen jaar 2008 een bonnenboekje met kortingen terwijl je maar net met je vaste lasten er af kan eten fitaneja bedankt voor deze gulle (gif)ten

  2. Lees alle reacties
  3. de discussie hier gaat steeds over de verkeerde dingen, topslarissen, mismanagement. Maar wie heeft het nu eens eerlijk over de politiek, die marktwerking toestaat en controle uitvoerd? Een politiek die bezuinigingmaatrelels niet schuwt en de tarieven zo laag maakt dat werken voor dat uurloon, nog geen schilder een uur komt verven?
    Politiek………u wordt ook eens oud en afhankelijk………

  4. Stop al die grote fusie`s en de marktwerking want dat maakt de hele goede zorg kapot, alleen de veelverdienende bestuurders varen er wel bij en wij op de werkvloer moeten alleen maar bezuinigen en zien dat we alles draaiende houden met weinig personeel.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.