WNT-2 ongeschikt voor topbestuurder

De eerste uitzondering op de WNT-2 is al direct een feit. Margriet Schneider, bestuursvoorzitter van het UMC Utrecht, mag het maximale bestuurdersinkomen per 2016 overschrijden. Dat blijkt uit een brief die minister Plasterk naar de Kamer heeft gestuurd.
Minister Plasterk
Minister Plasterk - Foto: BZK

De raad van toezicht van het UMC Utrecht vroeg de ministers Schippers en Plasterk of er een uitzondering gemaakt kon worden voor de aanstelling van Schneider als bestuursvoorzitter van het academische ziekenhuis. Het toezicht wilde een uitzondering omdat tijdens de zoektocht naar een nieuwe bestuursvoorzitter geen gekwalificeerde medische specialist beschikbaar bleek voor de invulling van de functie van voorzitter raad van bestuur binnen de WNT-2. Het umcu zocht nadrukkelijk naar een medisch specialist van topniveau met wetenschappelijke kwalificaties en bestuurlijke ervaring in een academische context. De ministers zijn akkoord gegaan waardoor Schneider ‘in aanmerking blijft komen voor het bezoldigingsmaximum zoals

10
140

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.