Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Wouter Bos bestuursvoorzitter VUmc

Wouter Bos, oud-minister van Financiën, is per 1 juli benoemd tot bestuursvoorzitter van het academisch ziekenhuis VUmc in Amsterdam. Bij KPMG ontving Bos nog een jaarsalaris van circa vier ton. Bij het VUmc zal de beloning ongeveer de helft zijn vanwege de beloningscode voor bestuurders in de zorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wouter Bos bestuursvoorzitter VUmc
Foto: ANP Evert Jan Daniëls

Bos vormt samen met twee anderen, Chris Polman en Wim Stalman, de nieuwe raad van bestuur van het VUmc. Vorig jaar augustus viel die raad uiteen toen twee leden opstapten. Het ziekenhuis was onder vuur komen te liggen door een ruzie tussen specialisten en onjuiste informatieverstrekking daarover van het bestuur aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De inspectie stelde het VUmc vervolgens onder verscherpt toezicht.

Wouter Bos

‘Bij KPMG heb ik mijn Haagse verleden als oud-minister en oud-partijleider achter mij kunnen laten en een nieuw profiel in de zorg opgebouwd’, zegt Wouter Bos over zijn benoeming. ‘Met mijn advieswerk in

6
82

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wouter heeft genoeg fouten gemaakt om veel geleerd te hebben. Met een beetje Amerikaans denken (waarbij fouten juist positief werken), is hij voor de VU de juiste keuze. Ook de bloedgroep klopt, iets dat bij fusie, hoe verschrikkelijk ook, juist meetelt.

  3. Dat lijkt me een uitgesproken slechte keuze. Wouter Bos wordt gekenschetst als een solerend opererend iemand, die weinig loyaliteit opwekt in zijn werkomgeving. VuMC heeft meer behoefte aan mensen die samenbrengend zijn.
    Het geklungel van Wouter Bos bij de formatie van het huidige kabinet voorspelt weinig goeds.
    Ook bij KPMG kon hij geen potten breken. Zonde!

  4. Wouter Bos zal financieel flink moeten inleveren om dit te mogen doen. Voor het VUmc is hij wel de droomkandidaat. Hij zal de interne problemen kunnen oplossen, zorgen voor een betere PR naar buiten toe en zorgen voor een betere onderhandelingspositie in de fusiebesprekingen met het AMC.
    Voor KPMG-Plexus is dit wel een aderlating. Plexus is door KPMG overgenomen omdat Wouter Bos dat wilde. Dat ging gepaard met het vertrek van enkele kopstukken van Plexus en nu vertrekt Wouter Bos. Laten we het positief formuleren: de resterende leiding van KPMG-Plexus krijgt er een uitdaging bij.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.