Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Wouter Bos bestuursvoorzitter VUmc

Wouter Bos, oud-minister van Financiën, is per 1 juli benoemd tot bestuursvoorzitter van het academisch ziekenhuis VUmc in Amsterdam. Bij KPMG ontving Bos nog een jaarsalaris van circa vier ton. Bij het VUmc zal de beloning ongeveer de helft zijn vanwege de beloningscode voor bestuurders in de zorg.
Wouter Bos bestuursvoorzitter VUmc
Foto: ANP Evert Jan Daniëls

Bos vormt samen met twee anderen, Chris Polman en Wim Stalman, de nieuwe raad van bestuur van het VUmc. Vorig jaar augustus viel die raad uiteen toen twee leden opstapten. Het ziekenhuis was onder vuur komen te liggen door een ruzie tussen specialisten en onjuiste informatieverstrekking daarover van het bestuur aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De inspectie stelde het VUmc vervolgens onder verscherpt toezicht.

Wouter Bos

‘Bij KPMG heb ik mijn Haagse verleden als oud-minister en oud-partijleider achter mij kunnen laten en een nieuw profiel in de zorg opgebouwd’, zegt Wouter Bos over zijn benoeming. ‘Met mijn advieswerk in

6
66

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.