Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wouter van der Kam wordt bestuursvoorzitter ZMC

Sarah Berends
Het Zaans Medisch Centrum (ZMC) heeft Wouter van der Kam benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur.
Wouter van der Kam wordt bestuursvoorzitter ZMC

Vanaf 1 oktober 2014 neemt hij de taken van de huidige waarnemend voorzitter Fred Plukker over. Plukker heeft tijdelijk de functie op zich genomen door vertrek van Rob Dillmann. Dillmann was tot 1 april 2014 bestuursvoorzitter, maar is na negen jaar Zaans Medisch Centrum overgestapt naar het Isala ziekenhuis.

Van der Kam

Van der Kam heeft een medische achtergrond en is momenteel bestuursvoorzitter van de Antonius Zorggroep, die bestaat uit het Antoniusziekenhuis in Sneek en Thuiszorg Zuidwest Friesland. Daarvoor heeft hij ervaring opgedaan in de gezondheidszorg zoals bestuursvoorzitter van Zorggroep Middenveld en directeur medische en verpleegkundige zaken in Isala Klinieken in Zwolle. Hij startte zijn loopbaan als huisarts.

Benoeming

Van der Kam vertelt over zijn benoeming: ‘De netwerkstrategie van het ZMC spreekt me erg aan en daarnaast bieden de nieuwbouwplannen en het samen met medische staf en medewerkers door ontwikkelen van kwaliteit en veiligheid een geweldig perspectief.’

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.