Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

WZW benoemt nieuwe voorzitter raad van toezicht

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Toke Piket is op 10 januari 2018 aangetreden als voorzitter van de raad van toezicht bij WZW, de Werkgeversvereniging voor Zorg en Welzijn, Jeugdzorg en Kinderopvang in Midden- en Zuid-Gelderland.
Piket Toke

Zij volgt Annet van Zon op, die naast haar functie van bestuurder bij Entrea-Lindenhout, sinds mei 2015 voorzitter was.

De Waalboog

Piket is bestuurder van de Waalboog. Daarvoor was zij onder andere directeur bij de Stichting St. Anna te Heel, onderdeel van de Koraalgroep, werkte zij als bestuurder bij MEE Gelderse Poort en heeft ze diverse functies binnen VGZ-zorgverzekeraar vervuld. Daarnaast is Piket voorzitter van Netwerk Palliatieve Zorg – Zuid Gelderland en bestuurslid van Netwerk 100, Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen (UKON) en Topcare.

Raad van toezicht

Begin 2018 zijn ook Edwin ten Holte (bestuurder RIBW Nijmegen en Rivierenland), Judith Hopster (bestuurder Malkander), Berend van der Ploeg (bestuurder Attent Zorg en Behandeling) en Dinie van der Linden (lid raad van bestuur Santé Partners) aangetreden tot de raad van toezicht van WZW. Toezichthouders Eddy Brunekreeft (voorzitter raad van bestuur KION), Susanne Plass (lid raad van bestuur Het Inter-lokaal & Tandem), Lisette van den Berg (manager bedrijfsvoering acuut en medisch facilitair Ziekenhuis Rijnstate) en Wim Muilenburg (bestuurder Driestroom) zijn afgetreden.

WZW

Met 92 leden is meer dan 40.000 van het totale aantal fte’s werkzaam in deze sector aangesloten bij de werkgeversvereniging. WZW wil werkgevers in Zorg en Welzijn Gelderland in staat stellen goed werkgever te zijn door het samen oplossen van hun arbeidsmarktvraagstukken. Vanuit ontwikkelingen en vragen uit de sector, behartigt zij gemeenschappelijke belangen, biedt dienstverlening en fungeert als netwerk- en kennisplatform.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.