Spanjers ‘bevlogen’ aan de slag bij Roessingh

Ronald Spanjers begint op 1 maart als bestuurder bij Roessingh, Centrum voor Revalidatie. De afgelopen drie jaar gaf hij samen met Peter Huijgens vorm aan Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Spanjers_Roessingh450.jpg

Vanwaar deze overstap? ‘Toen Peter Huijgens en ik drie jaar geleden samen begonnen was de juridische fusie tussen IKNL en IKZ net voltooid. Vanuit één IKNL hebben we meteen daarna de verbinding met de zorgprofessionals en patiënten versterkt. Ook is de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) gemoderniseerd tot een uniek patiëntvolgsysteem waarin alle mensen met kanker in Nederland opgenomen zijn. IKNL verzamelt samen met alle ziekenhuizen gegevens over de meest belangrijke stappen in het zorgproces rondom kanker. Onderzoekers analyseren die gegevens op bijvoorbeeld de samenhang tussen behandelingen en verloop van de ziekte, uitkomsten en overlevingskansen. Vanaf dit jaar kunnen ziekenhuizen deze uitkomsten

0
350

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.