Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Yolande Kuin in toezicht Laverhof

Mark van Dorresteijn
Yolande Kuin is per 1 januari 2015 toegetreden tot de raad van toezicht van zorginstelling Laverhof. Zij volgt Yvonne Bouwman op, die sinds 2008 de functie bekleedde.
Yolande Kuin in toezicht Laverhof
Foto: LinkedIN

Kuin is psychogerontoloog en gezondheidszorgpsycholoog. Zij was tot december 2014 werkzaam als universitair docent bij de sectie Ontwikkelingspsychologie en Psychogerontologie  aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij promoveerde op het onderwerp ‘Ondersteuningsgroepen voor ouderen: Hun betekenis voor de beleving van belangrijke gebeurtenissen’. Zij heeft gedurende haar loopbaan functies in de praktijk van de zorg voor ouderen gecombineerd met onderzoek en onderwijs. Ook was zij jarenlang actief in de beroepsvereniging van psychologen, met name op het gebied van de ouderenpsychologie. Tegenwoordig is zij voorzitter van de stichting PgD Expertise voor de Ouderenzorg en voorzitter van de Stichting Ombudsman voor Ouderen Vught.

Eigen kracht

Kuin: ‘De thema’s autonomie, welbevinden en zingeving in de latere levensfasen hebben altijd centraal gestaan in mijn werk. Ik verwacht vanuit deze expertise een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan de strategische koers van Laverhof, die uitgaat van de eigen kracht van mensen om zelf keuzes te maken, in verbinding met de lokale gemeenschap. Het is die kracht van het lokale die mij zo aanspreekt in Laverhof.’

Laverhof

Laverhof richt zich op de ondersteuning van ouderen uit de regio’s Heeswijk en Schijndel en de zorg voor religieuzen, behorend tot de Nederlandse Provincie van de Sociëteit van Zusters van J.M.J. en de Zusters van Liefde van Schijndel.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.