Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zaans MC sluit 25-jarig contract met BAM

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Ook Vitaal ZorgVast neemt deel aan de overeenkomst.
Zaans MC sluit 25-jarig contract met BAM

Zaans Medisch Centrum en de ontwikkelaar van zorgvastgoed Vitaal ZorgVast hebben een design, build, maintain and operate (DBMO-) overeenkomst gesloten met BAM voor de realisering en het beschikbaar houden van de nieuwbouw van het Zaans Medisch Centrum.

BAM

De overeenkomst heeft betrekking op het technische ontwerp, het bouwen en het beschikbaar houden van het nieuwe ziekenhuis gedurende een periode van 25 jaar. BAM is daarbij ook verantwoordelijk voor de levering van energie.

BAM start half augustus 2014 met de bouw. Twee jaar later moet het nieuwe ziekenhuis gereed zijn. Het vloeroppervlakte gaat circa 40.000 m2 bedragen. De contractwaarde voor ontwerp en bouw bedraagt circa 90 miljoen euro. Met het onderhoud is voor de gehele periode van 25 jaar ongeveer 150 miljoen euro gemoeid.

Achmea

Het Zaans Medisch Centrum stelt dat het aangaan van een alliantie de overeenkomst heeft gemaakt omdat daardoor de risico’s konden worden gespreid. Rabobank en BNG financieren het nieuwe ziekenhuis. Met zorgverzekeraar Achmea had het Zaans MC drie jaar geleden al een vijfjarige overeenkomst gesloten.

Zaans Medisch Centrum

In een lege fabriekshal in Zaandam zijn nieuwe ziekenhuisafdelingen op ware schaal van karton nagebouwd. Zorgvisie publiceerde erover in het magazine van december 2013 (nummer 12/2013).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.