Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zaans Wmo-geld naar bestrating

Drie ton uit het budget voor zieken en gehandicapten van Zaanstad gaat de komende jaren naar de gewone gemeentelijke geldkist, waardoor het gebruikt wordt voor zoiets als bestrating. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

In de opmaat van de begroting 2009-2012 maken burgemeester en wethouders de verschuiving van het Wmo naar het gemeentebudget bekend. Het college heeft hiervoor toestemming verleend. Volgens wethouder Corrie Noom worden uit algemene middelen ook voorzieningen voor gehandicapten betaald. “Als ergens een trottoir wordt aangepast zodat er een rolstoel door kan, dan komt dat ten goede aan gehandicapten terwijl het geld komt uit het budget voor de openbare ruimte.” Bovendien is het volgens de wethouder in het Noordhollands Dagblad mogelijk om het geld terug te halen als er meer nodig is voor zieken en gehandicapten.

Wmo-budget

In 2007 hield Zaanstad 1,1 miljoen over voor uitvoering van de Wmo. Toch krijgt de gemeente vanaf 2009 acht ton meer te besteden. Volgens Noom is becijferd wat er duurder wordt in de komende jaren en daaruit is gebleken dat Zaanstad geen acht ton extra nodig heeft maar aan een half miljoen voldoende heeft. Daarnaast is er reserve van 1,1 miljoen, namelijk het overschot van vorig jaar. (Noordhollands Dagblad)

Lees ook:

Weblog: Oormerken van de Wmo-taart

Wethouders worstelen met de Wmo

Gemeente woedend over teruggave Wmo-budget

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.