Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zeeuwen demonstreren tegen sluiting ziekenhuis

Ongeveer 3500 mensen hebben zaterdag in Vlissingen meegelopen in een protestoptocht tegen de sluiting van het ziekenhuis in die stad. De organisatie bood de bestuurders van het ziekenhuis een petitie aan.

De betogers zijn tegen de voorgenomen fusie met het ziekenhuis in Goes, omdat dat volgens hen te ver weg is. Zeker in de zomer, als de wegen vol zijn met auto’s van toeristen, zal het volgens de demonstranten te lang duren voordat inwoners van Walcheren het ziekenhuis in Goes kunnen bereiken.

Financiële problemen

Het overhandigen van de petitie aan het bestuur gebeurde achter gesloten deuren. Het bestuur van het ziekenhuis Walcheren wilde ook niet reageren op de protestmars. Bij de Zeeuwse ziekenhuizen heerst al lange tijd onrust over de toekomst. Door gebrek aan klandizie hebben de ziekenhuizen financiële problemen. Een onderzoekscommissie heeft voorgesteld om alle ziekenhuizen te sluiten en alleen het Oosterschelde Ziekenhuis in Goes open te houden. Het Vlissingse ziekenhuis zou dan fuseren met dat van Goes. Inmiddels is duidelijk dat ook het ziekenhuis in Terneuzen blijft bestaan.

Particuliere belangstelling

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) beslist naar verwachting binnen enkele weken over het fusieverzoek van de ziekenhuizen in Vlissingen en Goes. Daarnaast hebben particuliere bedrijven belangstelling getoond om ziekenhuizen te runnen in de provincie. (ANP)

Lees ook:

Orange Cure interesse in Zeeuwse ziekenhuizen

Huisarts wil Ziekenhuis Walcheren kopen

Zeeuwse patiënten zoeken zorg buiten de provincie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.