Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zeeuwse ziekenhuizen willen fusie versnellen

Mark van Dorresteijn
Na 2010 rijden er geen ambulances meer naar het ziekenhuis in Vlissingen. De raad van bestuur van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) wil de fusie versneld doorvoeren, waardoor de acute hulp alleen nog in Goes wordt geboden. Dat meldt de Provinciale Zeeuwse Courant op basis van nog vertrouwelijke stukken van het ziekenhuis.
Zeeuwse ziekenhuizen willen fusie versnellen

Alle acute en ingewikkelde zorg wordt dan in Goes geleverd, zorg die in te roosteren is of die minder ingewikkeld is, blijft in Vlissingen. Woensdag nemen de raad van bestuur en de raad van toezicht een besluit over de te volgen koers.

Besparingen

Uit de stukken blijkt dat de raad van bestuur eerst nog van plan was om alle afdelingen op 1 juli van dit jaar te laten fuseren. Omdat daarvan is afgezien wegens organisatorische onhaalbaarheid, kan het ziekenhuis niet zoveel besparen als gewenst. En besparingen zijn nodig om de gewenste nieuwbouw te kunnen realiseren. De leiding verwacht nu geld te kunnen besparen door de afdelingen versneld samen te voegen. Bovendien is de verwachting van de raad van bestuur dat de kwaliteit van de zorg verbetert.

Plannen niet veranderd

Woordvoerder Jaap Nelemans van het ziekenhuis meent echter dat de plannen niet veranderd zijn. “Bij de al bestaande plannen is een financieel en organisatorisch onderzoek verricht om de haalbaarheid verder vorm te geven. Aangezien de onderzoeksrapporten nog niet met de raad van toezicht zijn besproken, besliste de raad van bestuur niet in te gaan op vragen van de PZC.” Volgens de woordvoerder is de verslaggever aangeraden om niet uit een ‘oud en voorlopig plan’ te citeren, maar de vergadering van 10 maart met de raad van toezicht af te wachten. “De PZC heeft dit advies genegeerd en verkeerde conclusies naar buiten gebracht uit een achterhaald rapport.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Fusie Zeeuwse ziekenhuizen financieel rond

NMa: fusies leiden niet tot stijging zorgkosten

Zeeuwse twist om dottercentra

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. deze ziekenhuizen zullen daarmee een grote lastenverzwaring bij hun patiënten neerleggen, zodat van een werkelijke bezuiniging geen sprake zal zijn. alleen is dat in de statistieken niet te zien.
    en de vraag is natuurlijk vooral of in drukke tijden vanaf het westen van Walcheren de afgesproken aanrijtijden voor ambulances etc. gerealiseerd kunnen worden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.