Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zes ziekenhuizen overwegen keten

AMSTERDAM - Zes grote ziekenhuizen overwegen samen te gaan binnen een keten met één merknaam. Met de combinatie reageren de ziekenhuizen op de fusiegolf onder zorgverzekeraars. Dit meldt Het Financieele Dagblad .
Zes ziekenhuizen overwegen keten

De vorming van een keten is een noviteit in de Nederlandse ziekenhuiszorg. Minister Hoogervorst vindt het echter een logische ontwikkeling. Schaalgrootte kan grote inkoop- en financieringsvoordelen opleveren. Daarnaast bevordert de uitwisseling van kennis en personeel de logistieke efficiency.

Vuist maken

De betreffende ziekenhuizen vinden het ook van groot belang om een vuist tegen de steeds grotere zorgverzekeraars te kunnen maken. “Met een landelijke dekking en dit volume kun je een positie innemen”, aldus bestuursvoorzitter Emile Lohman van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam. Naast het OLVG zijn ook het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, het Canisius-Wilhemina Ziekenhuis in Nijmegen, Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Martini Ziekenhuis in Groningen bij de ketenvorming betrokken. De ziekenhuizen willen later dit jaar een besluit nemen over de precieze vorm van de samenwerking. (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.