Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zesduizend mensen bij thuiszorgdemonstratie

Rond de 6000 thuiszorgmedewerkers uit heel Nederland zijn zaterdag bijeengekomen op het Haagse Malieveld. Ze hielden een manifestatie tegen de bezuinigingen op de thuiszorg die het kabinet wil doorvoeren. Dat heeft een woordvoerder van de Abvakabo FNV gezegd.
Zesduizend mensen bij thuiszorgdemonstratie
Foto: ANP Robin van Lonkhuijsen

 

 

FNV-voorzitter Ton Heerts sprak de demonstranten op het Malieveld toe. Vervolgens liepen de thuiszorgmedewerkers in een optocht- de Mars voor de Zorg- naar het Lange Voorhout. Daar nam staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) een petitie met ruim 137.000 handtekeningen in ontvangst. Die werd hem overhandigd door Corrie van Brenk, de voorzitter van Abvakabo FNV.

Massa
‘Het is heel uniek dat thuiszorgmedewerkers in zo’n groot aantal demonstreren. Ze werken vaak alleen, en niet in teamverband. Dus is het heel bijzonder dat ze zich zo massaal hebben georganiseerd’, zei Van Brenk.

 

Huishoudelijke verzorging

In februari waren zo’n 1600 bezorgde thuiszorgmedewerkers uit het hele land in Nieuwegein bij elkaar. Ze debatteerden toen met politici over de kabinetsplannen voor de thuiszorg. Vanaf 2014 mogen gemeenten geen huishoudelijke verzorging meer geven aan nieuwe cliënten. Een jaar later vervalt deze zorg helemaal. ‘Dit is funest voor ouderen die dankzij huishoudelijke zorg en dagbesteding nu nog thuis wonen’, zegt de Unie KBO. De bijeenkomst was volgens AbvakaboFNV de grootste thuiszorgdemonstratie ooit in Nederland. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.