Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZGT ontvangt award voor automatisering

Mark van Dorresteijn
De Ziekenhuisgroep Twent (ZGT) heeft de Stage 6 EMRAM Award van HIMSS ontvangen. In Nederland hebben zeven ziekenhuizen, waaronder twee academische, deze status weten te behalen.
ZGT ontvangt award voor automatisering
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Een internationaal team van inspecteurs oordeelde dat de zorg-ict van ZGT van zeer hoog niveau is. De closed loop medicatieregistratie is geheel in lijn met de stage 6-standaard, met signaleringen van interacties tijdens het voorschrijven door de medisch specialist en het accorderen door de apotheker. Freddy Bekken, ict-manager van het ziekenhuis, is blij met de erkenning. ‘Het toont aan dat we in ZGT over hoogwaardige zorg-ict beschikken waarmee we een grote bijdrage leveren aan de patiëntveiligheid en aan de kwaliteit van zorg.’

Oordeel HIMSS

HIMSS waardeert de uitzet- en toedieningsregistratie, mede dankzij de bedside registratie via computers on wheels (COW’s). Met een gemiddelde van een COW per zeven bedden, scoort het ziekenhuis bovengemiddeld in vergelijking met andere stage 6 ziekenhuizen. HIMSS toont ook veel waardering voor de wijze waarop het ziekenhuis klinische beslisondersteuning inzet. ZGT zet dit onder meer in voor protocollen en SNAQ- en decubitusscores.

Stage 7

ChipSoft is ontwikkelaar en leverancier van ZGT. Hans Mulder, CEO van ChipSoft, is verheugd met het goede nieuws: ‘Wij feliciteren ZGT van harte met deze erkenning. ZGT is alweer het vijfde ChipSoft-huis dat stage 6 heeft bereikt. Ons gezamenlijke doel is nu om de stap te zetten naar stage 7.’

EMRAM Awards

HIMSS is een Amerikaanse not-for-profit organisatie die zich richt op verbetering van de gezondheidszorg door optimale inzet van ict. De organisatie deelt zorginstellingen in van nul tot en met zeven. HIMSS kijkt daarbij met name naar de werking van het elektronisch patiëntendossier (epd) en de integratie met andere systemen bij onder meer de laboratoria, radiologie, cardiologie en de intensive care.

Epd / LSP

Medische gegevens vanr patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. De uitwisseling daarvan vindt plaats via het Landelijk Schakelpunt (LSP). In het dossier epd/LSP verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.