Er komt een extra ambulancepost in de regio Noord-Oost Friesland, ingericht door zorgverzekeraar De Friesland, en andere ziekenhuizen nemen de spoedzorg over. Deze maatregelen volgen op het verscherpt toezicht dat de Inspectie instelde op 27 mei en een KPMG-rapport.
Te klein
Ziekenhuis De Sionsberg is te klein om te kunnen voldoen aan alle volumenormen en ook financieel redt het ziekenhuis het niet om alle zorgactiviteiten in stand te houden. Bevallingen vinden nog wel plaats in De Sionsberg, maar in complexe gevallen wordt de patiënte doorgestuurd naar een ander ziekenhuis. Naar een lange termijnoplossing wordt gezocht.
Kwaliteitsnormen
De Inspectie is al langer in gesprek met het ziekenhuis over de aanpassing van het zorgaanbod aan de mogelijkheden van het ziekenhuis. Nu er kwaliteitsnormen zijn opgesteld voor cardiologische ingrepen en oncologische operaties, kon hierover een beslissing worden genomen. Het ziekenhuis stopt met de behandelingen waarvan het niet aan de norm kan voldoen. Als er nieuwe kwaliteitsnormen komen voor behandelingen die het ziekenhuis nog wel uitvoert, zal de Inspectie deze bespreken met de Sionsberg, zo laat een woordvoerder weten. De inspectie volgt De Sionsberg intensief om te zien of de plannen verantwoord worden uitgewerkt. Het bestuur zal de inspectie maandelijks informeren en de inspectie bezoekt binnen enkele maanden het ziekenhuis opnieuw. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)
Lees ook:
De Friesland is boos op De Sionsberg
Sionsberg zet stevig in op verbeteren cardiologiekliniek
Inspectie: De Sionsberg hield zich niet aan afspraken
Ziekenhuis De Sionsberg staat onder verscherpt toezicht
Onvoorstelbaar dat de Raad van Bestuur van de Sionsberg niet al lang een vernieuwende weg is ingeslagen. Integratie van eerste en tweede lijn. Een eerste hulp als HAP-plus, een geintegreerd geboortecentrum. Een beperkt aantal specilismen, met de beste zorg en beste service. Hierdoor kan het noodzakelijke zorgaanbod voor de regio behouden blijven.
Voor echte acute zorg (multitrauma) werd dit ziekenhuis al lang voorbij gereden. Concentreer je op, waar je goed in bent.
Uitdunnen heet dat. Voor commerciele bedrijven is dat geen probleem, rijd je even 30 km extra om bv je keuken te kopen, geen probleem. In noodsituaties is dat wel een ander verhaal. Beter net niet de allerbeste zorg op het goede moment, dan topzorg die veel te laat komt.
Shame on you alle bestuurders die het beter denken te weten!
Wat moet die toko met vijf cardiologen? Bonefacius zou er een hartverzakking van krijgen.
en dat is nummer een.
word eens wakker man in den haag jullie maken er een puinhoop van stop met dit k kabinet.