Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ziekenhuis moet dossiers overhandigen aan NZa

Mark van Dorresteijn
De Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) moet de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) inzage geven in tachtig medische dossiers. Dat meldt Medisch Contact.
Ziekenhuis moet dossiers overhandigen aan NZa

Het Lucas ziekenhuis in Winschoten, onderdeel van OZG, wordt verdacht van dbc-fraude. De wachttijd van patiënten op de Spoedeisende Hulp zou worden geregistreerd als opname. In het dbc-systeem levert die registratie veel meer geld op. De zorgautoriteit was door bronnen in het ziekenhuis getipt over administratieve fraude.

Bezwaar

Tijdens een inval in 2008 nam de NZa tachtig dossiers in beslag van patiënten die langer dan twee uur en korter dan 24 uur in het ziekenhuis verbleven. Het ziekenhuis tekende daartegen bezwaar aan, waarna de verzegelde dossiers werden opgeborgen in de ziekenhuiskluis. Volgens de NZa is volledige inzage in de dossiers noodzakelijk om het fraudeonderzoek af te ronden.

College van Beroep

Vorige week kwam de kwestie voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Daar is vastgesteld dat de NZa recht heeft op inzage. Het ziekenhuis moet de dossiers binnen drie werkdagen overhandigen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Onderzoek naar fraude bij Abrona

SOS-arts klaagt NZa aan

Verzekeraar verdubbelt resultaat met fraudejacht

NZa geeft ziekenhuis aanwijzing om declaratiefouten

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Het huidige DBC-systeem ( 30.000 ) heeft nooit goed gefunctioneerd.We gaan binnenkort over op een “ander” DOT-systeem ( 3.000), wat nu al bij Medici vragen oproept.
    Wordt het niet eens tijd , dat we overgaan op een Europees-systeem wat ook Europees controleerbaar is.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.