Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuis verwijst niet door naar Thuiszorg Rotterdam

Redactie Zorgvisie
Het Sint Franciscus Gasthuis boycot sinds twee weken Thuiszorg Rotterdam. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De chaos is er zo groot dat het ziekenhuis het niet verantwoord vindt de nazorg voor haar patiënten toe te vertrouwen aan de thuiszorginstelling.

“Wij constateren de laatste tijd heel veel problemen met Thuiszorg Rotterdam. Het servicebureau is slecht bereikbaar. Zo lukt het ons niet onze patiënten te helpen aan goede nazorg,” laat een woordvoerder van het Sint Franciscus in het AD weten. Het ziekenhuis heeft daarom besloten voorlopig haar patiënten voor hulp bij wassen, aankleden, boodschappen of andere nazorg door te verwijzen naar de andere zorgaanbieders in de stad. Ook het Medisch Centrum Rotterdam Zuid en Ikazia Ziekenhuis merken dat Thuiszorg slecht bereikbaar is voor het maken van afspraken.

Levensbedreigend

Bij twee ontslagen patiënten van het Ikazia, voor wie het ziekenhuis nazorg had geregeld, kwam Thuiszorg Rotterdam niet opdraven. “Van levensbedreigende problemen was gelukkig geen sprake, maar wij vinden het wel kwalijk als de zorg niet wordt geleverd,” laat Ikazia in het AD weten.

Reorganisatie

Bij TR vond begin april een grote reorganisatie plaats om het bedrijf financieel gezond te maken. Sindsdien is de instelling op een centraal telefoonnummer bereikbaar, en niet meer in de wijken. Thuiszorg Rotterdam erkent in het dagblad dat hierdoor de bereikbaarheid de eerste weken niet optimaal was, maar dat hard wordt gewerkt aan verbetering. Voor de ziekenhuizen is een apart telefoonnummer in het leven geroepen, zodat zij sneller kunnen worden geholpen. Het bedrijf zegt nog steeds zorgverzoeken van het Sint Franciscus te ontvangen. (Algemeen Dagblad)

Lees ook:

Thuiszorg Rotterdam ontslaat 130 mensen

Thuiszorg Rotterdam tracht thuishulp te redden

Directeur Thuiszorg Rotterdam stapt op

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.