Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuisgroep Twente kiest voor Cisco Unified Computing

Annelies Vermeulen
Ziekenhuisgroep Twente (ZGT), met ziekenhuizen in Almelo en Hengelo, gaat gebruikmaken van Unified Computing van Cisco.
Ziekenhuisgroep Twente kiest voor Cisco Unified Computing

Omdat de bestaande server-omgeving verouderd is en niet meer optimaal functioneert, ging ZGT onlangs op zoek naar een nieuwe omgeving. De ICT-afdeling heeft vastgesteld dat de oplossing een eenvoudig te beheren en uit te breiden platform moest zijn en dat de Total Costs of Ownership (TCO) moest worden verlaagd.

Intelligentielaag

Redenen om te kiezen voor de oplossing van Cisco waren de intelligentie in de Cisco-controller die server-, netwerk-, storage- en virtualisatiecapaciteit verenigt in één intelligent, energiezuinig systeem. Hierdoor komt er als het ware een intelligentielaag boven op de serverlaag te liggen. Voordeel hiervan is dat onderliggende blade servers minder intelligentie nodig hebben en er minder netwerkpoorten nodig zijn. Ook het beheer van de IT-infrastructuur wordt hierdoor minder complex. Dit maakt verlagingen van de TCO tot dertig procent mogelijk. Partner Imtech ICT zal de implementatie verzorgen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Ziekenhuisgroep Twente onderzoekt specialist

Cisco komt met nieuw telezorgsysteem HealthPresence

‘Sneller en veiliger toegang’ tot EPD’s met Cisco en Tiani Spirit

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.