Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ziekenhuizen in Noorden versterken samenwerking

Eindredacteur
Het Universitair Medisch Centrum Groningen en de ziekenhuizen van Zorggroep Leveste Middenveld versterken de bestaande samenwerking. De raden van bestuur hebben hiervoor een intentieverklaring ondertekend.
Ziekenhuizen in Noorden versterken samenwerking

Doel is ondanks de bezuinigingen een volwaardig en kwalitatief hoogstaand zorgaanbod voor patiënten in Noord-Nederland beschikbaar te houden.

Zorggroep Leveste Middenveld, waaronder het Scheper Ziekenhuis in Emmen en Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen vallen, en het UMCG onderzoeken de komende tijd of zij de huidige samenwerking op het gebied van de specialistische zorg kunnen uitbreiden naar onder andere de cardiologie, chirurgie, orthopedie en oncologie. De ziekenhuizen werken al samen op het gebied van de oogheelkunde, pathologie, klinische chemie en radiotherapie. Zo wordt in Emmen een radiotherapiecentrum van het UMCG gebouwd, waar vanaf 2012 kankerpatiënten bestraald kunnen worden.

Opleidingen

Beide partijen bekijken ook de mogelijkheden om de opleidingsactiviteiten uit te breiden. Het Scheper Ziekenhuis verzorgt nu al samen met het UMCG een deel van de medisch-specialistische vervolgopleidingen interne geneeskunde en heelkunde.

Verdeling zorgaanbod

Onder druk van bezuinigingen maken de ziekenhuizen keuzes in hun zorgaanbod. Het UMCG werkt aan een netwerk van zorgaanbieders in de regio voor de specialistische basiszorg en ter ondersteuning van zijn kerntaken onderzoek, onderwijs en opleiding. Het speerpunt van Zorggroep Leveste Middenveld is kwalitatief hoogwaardige zorg in de regio. Het UMCG kiest nadrukkelijk voor complexe zorg. (Zorgvisie – Berber Bast)

Drie Noordelijke ziekenhuizen tekenen samenwerkingsverdrag

Medische vervolgopleidingen zetten in op samenwerking

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.