Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ziekenhuizen Roermond en Weert willen fuseren

De Limburgse streekziekenhuizen in Roermond en Weert willen nog dit jaar fuseren.

De directies en medische staven van de instellingen hebben daartoe vandaag een intentieverklaring getekend. Het gaat om het Roermondse Laurentius Ziekenhuis en het St. Jans Gasthuis in Weert. De bedoeling is dat de ziekenhuizen per 1 maart bestuurlijk samengaan. Per 1 januari 2008 moet de fusie helemaal rond zijn.

Weerstand

De instellingen deden vorig jaar al een poging om te fuseren, maar vooral door verzet vanuit de Gemeenteraad van Weert ging dat toen niet door. De raad meende destijds dat het ziekenhuis in Weert kind van de rekening zou worden. De SP is tegen de fusie omdat de partij meent dat als de fusie doorgaat, één van beide locaties zal verdwijnen met alle negatieve gevolgen van dien. Uit de Kamervragen die Tweede Kamerlid Agnes Kant vorig jaar stelde aan minister Hoogervorst bleek echter dat beide locaties zullen worden gehandhaafd.

Banenverlies

De directies van de ziekenhuizen ontkennen dat de fusie banenverlies tot gevolg zal hebben. “We wilden wel een fusie, maar over de weg daarheen was men het toen niet eens. Nu staan alle neuzen dezelfde kant op”, zei algemeen directeur Henri Janssen van het St. Jans Gasthuis.

Nieuwe mogelijkheden

De fusie moet onder meer de concurrentiepositie ten opzichte van ziekenhuizen in Zuidoost-Brabant, Venlo en Sittard versterken. Een van de nieuwe mogelijkheden die nu wordt onderzocht is de bouw van een nieuw operatiecentrum en beddenhuis langs de A2 tussen Weert en Roermond. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.