Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zijinstromers lokken met beter salaris

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Werkgevers in de zorg proberen zijinstromers in de zorg te lokken met een kortere opleidingsduur en een beter salaris. Zijinstromers studeren sneller af en brengen meer levenservaring mee dan scholieren.
ouderenzorg
Foto: Adobe Stock

Het werven van zijinstromers vormt een belangrijke pijler om de komende jaren in de zorg ruim 100.000 medewerkers te vinden. Journalist Krista Kroon zocht voor Zorgvisie uit hoe werkgevers in de zorg hiermee experimenteren. Zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg verkorten de opleidingsduur voor verpleegkundigen op mbo- en hbo-niveau. Een topklinisch ziekenhuis doet dat ook met zorgaanbieders in de ouderenzorg. Om de financiële drempel voor zijinstromers te verlagen, bieden ze de opleiding een inkomen dat één schaal lager is dan gediplomeerde verpleegkundigen. Lees alle details in het achtergrondverhaal in Zorgvisie Magazine. In het juni-nummer van Zorgvisie Magazine vindt u nog meer artikelen over de arbeidsmarkt in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.