Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zilveren Kruis Achmea verlaagt zorgpremie

Zilveren Kruis verlaagt de premie voor de basisziektekostenverzekering in 2014 met 8,30 euro per maand. De premie gaat van nu 108,25 euro naar volgend jaar 99,95 euro per maand. Dat maakte de verzekeraar vandaag bekend.
Zilveren Kruis Achmea verlaagt zorgpremie

De verlaging komt uit op ruim 7,5 procent. Over een hele jaar scheelt het 99,60 euro. De premies van de tandartsverzekeringen van Zilveren Kruis blijven gelijk. De aanvullende verzekeringen stijgen met gemiddeld 2 procent.
Eerder maakte verzekeraar DSW bekend de zorgpremie volgend jaar te verlagen met 7,50 euro per maand. Op jaarbasis is dat 90 euro minder dan dit jaar.

 

Premiedaling

Ook bij andere Achmea-merken als Agis en Avéro daalt de premie. De verwachting is dat ook andere grote verzekeraars hun premies voor volgend jaar verlagen. De kleine Schiedamse verzekeraar DSW maakte eind september al bekend de premie met 6,50 euro per maand omlaag te schroeven.

 

Scherpe afspraken

Zilveren Kruis zegt dat de daling mogelijk is door scherpe afspraken met zorgaanbieders en een verlaging van de medicijnenprijzen. Dit jaar daalden de zorgpremies bij veel verzekeraars ook al licht. De Nederlandse Zorgautoriteit stelde eerder deze maand dat de effecten van het nieuwe zorgstelsel nu voor het eerst goed zichtbaar worden. In 2006 werd het huidige stelsel ingevoerd. Verzekeraars lopen financieel risico en gaan daardoor scherper selecteren bij wie ze zorg inkopen. De prijsdaling is dit jaar vooral te zien bij zorg met vrije tarieven, zoals fysiotherapie en dieetadvies.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.