Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Zilveren Kruis experimenteert met bekostiging wijkverpleging

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Zilveren Kruis gaat in 2016 experimenteren met een nieuwe bekostiging van wijkverpleging. De financiering zal voor 90 procent gebaseerd zijn op populatiebekostiging en voor 10 procent op uitkomstbekostiging. Dat zegt directeur zorginkoop Olivier Gerrits tegen Zorgvisie. Het interview verschijnt eind deze maand in Zorgvisie magazine.
Olivier Gerrits
Foto: Achmea
Premium

Er lopen pilots in Utrecht,

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. Het betekent dat je meer en meer zelf moet gaan doen.
   Grotere instellingen staan niet altijd borg voor menselijkheid, maar de menselijkheid in de zorg is al jaren aan het verdwijnen…
   Waar de zorgverzekering schaarste verdeeld, kun je uit alle kwade dan beter het beste kiezen. Zeker als je vast zit in het huidige systeem.

  2. Lees alle reacties
  3. Zilveren Kruis / Achmea wil geen keuzevrijheid voor de klant en krijgt steeds meer monopolistische trekken als marktleider. Besef als klant goed dat ZK/Achmea voor jouw bepaalt wat kwaliteit is, natuurlijk tegen zo laag mogelijke kosten want het is een winstgedreven bedrijf. Wat is belangrijker voor ZK? Jouw gezondheid of hun winst?
   Als je klant bent van Zilveren Kruis of een ander Achmea-label, dan zou ik nog eens goed nadenken in 2016. Overstappen loont als je zelf nog iets te kiezen wilt hebben. 

  4. Bejaardenhuizen en verzorgingshuizen zijn gesloten. Ziekenhuizen en verpleegklinieken bezuinigen. De eesrte lijn zou versterkt worden dat zijn de wijkverpleegkundigen. Ook zij worden weer benaderd alsof zij niet kunnen nadenken over zorg en efficientie. Als een zorgverzekeraar iets voorstelt, dit ziet er redelijk uit, dan is mijn vrees( tot nu toe steeds waar geworden) niet de kwalitiet maar de prijs is belangrijk. Alsof zorgverzekeraars , net als mw schippers, verstand hebben van de zorg.De zorg is geen markt; en er is geen sprake van marktwerking in de zorg wel van Poetiniaanse dan wel Erdoganaans manieren: ik ( ZV)bepaal voor de betalers en iedereen mag tekeken bij kruisje anders opge………..

  5. Geen keuze meer voor de cliënten. De kleine aanbieders hebben straks het nakijken of worden als onderaannemer van de voorkeuraanbieders gekort op hun tarief. Deze voorkeuraanbieders gaan een hoge vergoeding vragen voor de administratieve lasten. Hoezo kwaliteit? Eerder, minder werk voor de zorgverzekeraar!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.