Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zilveren Kruis: kwaliteitsnorm voor traumazorg is noodzakelijk

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
Een op de drie traumapatiënten komt niet in een traumacentrum terecht. Dat is te veel, zei voorzitter van de LNAZ Ernst Kuipers eerder tegen Zorgvisie. Directeur zorginkoop van Zilveren Kruis, Olivier Gerrits, is het met hem eens: ‘Als we dit echt belangrijk vinden, en dat vinden we, moeten we dit verankeren in het kwaliteitskader. Alleen dan kunnen we hierop handhaven.’
Olivier Gerrits
Olivier Gerrits. Fotograaf: Gregor Servais.
Premium

De veldnorm is nu dat

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Het kwalijke aan dit artikel is dat de veldnorm waar het hier over gaat betrekking heeft op patiënten met een ISS van meer dan 15. Deze groep betreft minder dan 5 % van het aantal traumaslachtoffers in Nederland. Zorgvisie zou zich meer moeten verdiepen in de materie voordat het dergelijke ‘ artikelen’ plaatst. Het is zeer kwalijk dat na een foutief stuk met Kuipers in zorgvisie onlangs dit nu ook door Zilverenkruis en voor een tweede maal door zorgvisie wordt opgeschreven. Verzoek tot rectificatie dus en altijd bereidt om ‘ onze’ kant van de zaak te belichten.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.