Zilveren Kruis verzaakt maatschappelijke plicht’

Zorgaanbieders en cliënten verzetten zich tegen wat zij noemen 'de afbraak van de thuiszorg'. Dat is wat er volgens hen gebeurt als zorgverzekeraar Zilveren Kruis de proef met gunning van wijkverpleging aan voorkeursaanbieders doorzet. Zilveren Kruis vindt dat het er juist beter op wordt voor de cliënt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Zilveren Kruis verzaakt maatschappelijke plicht’
Foto: iStock

In de rechtszaal staan vrijdag drie partijen tegenover zorgverzekeraar Zilveren Kruis: Utrechts grootste ouderen- en thuiszorgaanbieder Careyn, LOC Zeggenschap in zorg en de oorspronkelijk Amsterdamse thuiszorgaanbieder Leven en Zorg. Allen maken bezwaar tegen de pilot wijkverpleging zoals die vanaf volgend jaar drie jaar lang moet gaan draaien in Utrecht.

Pilot wijkverpleging

Zilveren Kruis heeft de stad verdeeld in 18 percelen. Voor die percelen mochten alle zorgaanbieders een offerte doen. Daaruit heeft de zorgverzekeraar vier voorkeursaanbieders gekozen en hen een contract aangeboden. Het is de bedoeling dat de voorkeursaanbieder de zorg in een perceel gaat regisseren. Buurtzorg mag dat

0
102

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.