Zilveren Kruis verzaakt maatschappelijke plicht’

Zorgaanbieders en cliënten verzetten zich tegen wat zij noemen 'de afbraak van de thuiszorg'. Dat is wat er volgens hen gebeurt als zorgverzekeraar Zilveren Kruis de proef met gunning van wijkverpleging aan voorkeursaanbieders doorzet. Zilveren Kruis vindt dat het er juist beter op wordt voor de cliënt.
‘Zilveren Kruis verzaakt maatschappelijke plicht’
Foto: iStock

In de rechtszaal staan vrijdag drie partijen tegenover zorgverzekeraar Zilveren Kruis: Utrechts grootste ouderen- en thuiszorgaanbieder Careyn, LOC Zeggenschap in zorg en de oorspronkelijk Amsterdamse thuiszorgaanbieder Leven en Zorg. Allen maken bezwaar tegen de pilot wijkverpleging zoals die vanaf volgend jaar drie jaar lang moet gaan draaien in Utrecht.

Pilot wijkverpleging

Zilveren Kruis heeft de stad verdeeld in 18 percelen. Voor die percelen mochten alle zorgaanbieders een offerte doen. Daaruit heeft de zorgverzekeraar vier voorkeursaanbieders gekozen en hen een contract aangeboden. Het is de bedoeling dat de voorkeursaanbieder de zorg in een perceel gaat regisseren. Buurtzorg mag dat

0
57

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.