Zilveren Kruis wint: pilot wijkverpleging gaat door

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis mag zijn pilot zorginkoop wijkverpleging in Utrecht doorzetten. Dat heeft de rechter vandaag bepaald in haar uitspraak.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zilveren Kruis wint: pilot wijkverpleging gaat door
Foto: iStock

De rechtszaak was aangespannen door thuiszorgaanbieder Careyn en LOC. Zorgaanbieder Leven en Zorg voegde zich op het laatste moment bij de aanklagers. De voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag heeft de vordering om de proef met zorginkoop wijkverpleging te staken vandaag afgewezen.

Zilveren Kruis

Zilveren Kruis is blij in het gelijk te zijn gesteld: ‘Wij staan nog steeds achter de pilot en gaan daarmee door.’ De zorgverzekeraar gelooft dat één wijkregisseur met een gegarandeerd wijkbudget voor de aankomende drie jaar zorgt voor meer ruimte voor de wijkverpleegkundige, vernieuwing en verbetering en optimale samenwerking in de wijk. Alle verzekerden kunnen volgens

1
41

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Dat voorspelt niet veel goeds. Als de rechter nu ook al tornt aan de vrije keuze waar blijven we dan?Alle zorgverzekereraars hebben miljoenen reserves ,geld genoeg voor sluwe slimme dure juristen en reclames. Dat gaat elke zorgverlener verliezer.
    In de dagelijkse praktijk zie je nu gewoon budget tekort dus geen hulp of maar gratis doen. en op dat laatste vertrouwen de ZV: hulpverleners zijn softies die doen hun werk wel onbetaald of onderbetaald.Maar op de lange termijn: if you peanuts you get monkeys to to the job. Dat is de kwaliteit van de zorgverzekeraars.
    Volgend jaar gaan er miljoenen naar de langdurige zorg, dus de oude eerstelijn. Geloof je hetzelf? dat wordt verder zakken vullen voor de ZV dank u wel mw Schippers 1ste en 2 de kamer NZA en alle ZV.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.