Zilveren Kruis zet vol in op krimp ziekenhuizen

Om de ambities van het hoofdlijnenakkoord waar te maken krijgen ziekenhuizen vrijwel geen ruimte voor volumegroei van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. ‘We zetten per definitie in op krimp’, zeggen directievoorzitter Georgette Fijneman en directeur Zorginkoop Olivier Gerrits.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Georgette Fijneman, divisiedirecteur Zilveren Kruis, wil met ziekenhuizen een toekomstvisie maken op regionale opgave.
Foto: Paul Tolenaar

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis zet bij vrijwel alle ziekenhuizen in op krimp. Anders zijn de ambities uit het hoofdlijnenakkoord medische zorg niet te realiseren. Die boodschap geven directievoorzitter Georgette Fijneman en directeur Zorginkoop Olivier Gerrits bij een persbijeenkomst op 5 oktober in Leiden.

Dure medicijnen en complexe zorg

Voor 2019 laat het hoofdlijnenakkoord ruimte voor 0,8 procent volumegroei, naast de compensatie van de loonkosten. Maar weinig ziekenhuizen zullen die groei van de grootste verzekeraar van Nederland krijgen. Dat komt doordat de groeiruimte wordt opgegeten door de stijgende kosten voor dure medicijnen en de complexe zorg in academische ziekenhuizen. ‘We zien verdringing

1
2638

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Zilveren kruis wil verzekeren. Als zij de zorg niet wil inkopen vraag ik mij af waar de verzekerden heen moeten als het ingekochte aandeel op is. Denk dat Zilveren Kruis de werkelijke capaciteit overschat. Waarschijnlijk is het een deel van de onderhandelingsstrategie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.