Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZMC en Evean starten Recura Revalidatie

Redacteur Zorgvisie
Het Zaans Medisch Centrum (ZMC) en zorgorganisatie Evean zijn samen een revalidatiecentrum gestart. In Recura Revalidatie werken medische specialisten en medewerkers op het gebied van ouderenrevalidatie samen om patiënten snel te laten revalideren.
Revalidatie-iStcok-400.jpg
Foto: iStock

Dat melden de twee zorgorganisaties. Recura is bedoeld voor revalidatie en herstel van mensen die bijvoorbeeld een ingrijpende operatie (zoals een nieuwe heup) hebben gehad, aan COPD leiden, hartfalen hebben, moeten bijkomen van een botbreuk of een zware medische ingreep hebben ondergaan. Er zijn 62 bedden beschikbaar.

Speciaal team voor revalidatie
Het doel van ZMC en Evean is om samen met de patiënten te werken aan actief herstel, zodat ze snel weer naar huis kunnen. Daarvoor is een multidisciplinair behandelteam opgericht, dat bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en een psycholoog. Volgens verpleegkundige Angelique Roest helpt de revalidatieafdeling patiënten om erop te leren vertrouwen dat ze thuis ook goed kunnen functioneren. ‘Ze komen binnen vanuit de afdeling Chirurgie en zijn weinig gemobiliseerd. Ze zijn vaak bang om te vallen en afhankelijk. Wat ongelooflijk veel voldoening geeft, is dat je cliënten ziet groeien in hun vertrouwen.’

Dossier Ouderenzorg In het dossier ouderenzorg draait het om langer thuis wonen, verpleeghuizen en gezond blijven. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.