Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZN herstart project Invoering DOT

Mark van Dorresteijn
Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft het project Invoering DOT opnieuw van start laten gaat. “Doel van het project is om zorgverzekeraars optimaal te ondersteunen bij de invoering van deze omvangrijke verandering”, stelt Cyrille de Jong, projectleider bij ZN.
ZN herstart project Invoering DOT

In het regeerakkoord zijn prestatiebekostiging binnen de ziekenhuiszorg en de daarvoor benodigde nieuwe dbc-systematiek ‘Dbc’s op weg naar transparantie’ (DOT) opgenomen. Minister Schippers van VWS koerst op invoering per 1 januari 2012. De Jong stelt dat de invoering veel voorbereidingen vergt van alle betrokken partijen en dus ook van zorgverzekeraars.

Inzichtelijk maken van consequenties

Het project richt zich op het inzichtelijk maken van de consequenties van DOT voor zorgverzekeraars. ZN levert producten en diensten voor onder andere zorginkoop, declaratie, controle, machtigingen bij zorgverzekeraars. Daarnaast richt Vektis databases in voor het verzamelen en analyseren van gegevens over de ziekenhuisschade en het onderhandenwerk in ziekenhuizen.

Zorginkoop

Zorgverzekeraars zijn volgens ZN blij zijn met het voornemen van de minister om door te gaan op de ingeslagen weg. “Het wordt voor zorgverzekeraars nog beter mogelijk om voor de eigen verzekerden op te treden als zorginkoper”, aldus De Jong. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Klink kritisch over invoering DOT

NVZ start met het testen van DOT

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.