Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Zonnehuizen vraagt surseance van betaling aan

De in opspraak geraakte zorginstelling Zonnehuizen in Zeist vraagt surséance van betaling aan. Dat meldt regionale omroep RTV Utrecht.
Zonnehuizen vraagt surseance van betaling aan

Eerder dit jaar bleek Zonnehuizen in grote financiële problemen te verkeren. Zowel de Raad van Bestuur als de Raad van Toezicht stapten vervolgens op. De directie zou de afgelopen jaren twintig miljoen euro hebben verspeeld door mismanagement.

Niet gelukt

Het interim-bestuur probeerde de afgelopen tijd een faillissement af te wenden en ging in gesprek gegaan met mogelijke samenwerkingspartners. Met twee partijen, LSG-Rentray en zorgondernemer Loek Winter, is gesproken en een overeenkomst bereikt, maar het is de drie partijen niet gelukt om in de korte tijd die er was de financiële problemen van Zonnehuizen op te lossen, aldus RTV Utrecht.

Zonnehuizen

De surseance houdt in dat Zonnehuizen voor een bepaalde periode uitstel van betaling krijgt. Interim-bestuurder Laurey: “Zo krijgen we tijd om orde op zaken te stellen. De rechter zal een bewindvoerder aanstellen. Die gaat samen met mij de organisatie leiden.Wat mij betreft betekent dat zoveel mogelijk de voortzetting van Zonnehuizen als geheel.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Winter heeft interesse in Zonnehuizen

Zonnehuizen vraagt offer van personeel

Zonnehuizen verkoopt vastgoed

Bonden stemmen in met sociaal plan Zonnehuizen

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Waardeloze club, die het geen snars kan schelen dat gescheiden vaders hun kinderen nooit meer zien na een scheiding, door tegenwerkende ex, dat het kind zijn vader mist: kan hen geen donder schelen! Hoezo antroposofisch? hypocriete bende! ik mocht als vader van een kind daar nooit op gesprek komen, ik heb me altijd aan de wet gehouden, geen omgangs of straatverbod, ex is manipulerende borderliner, ouderparticipatie BEIDE ouders????:daar vegen ze bij zonnenhuizen hun billen mee af! deze reactie zal wel weer verwijderd worden, maar de beerput gaat toch wel open!

  3. Wat was er te lezen enkele dagen geleden: Zonnehuizen, de antroposofische organisatie voor jeugd-, gehandicapten- en psychische zorgverlening met hoofdvestiging in Zeist, vraagt het personeel af te zien van een deel van hun vakantiegeld of een schenking te doen uit hun spaarloon. Andere opties zijn het inleveren van een periodiek of inleveren van vrije tijd.’
    En nu failliet oftewel: als iemand het heeft gedaan/gaat doen is/wordt het in een bodemloze put gestort. Je moet maar het lef hebben als (interim)bestuurder om dat te vragen; dus ook iemand met onvoldoende inzicht in de financiele wirwar, daar wordt je ook fijn mee geholpen. De enige onder aan de bodemloze put die het gestortte geld opvangen zijn de interim-bestuurder en de curator, het is maar even dat u het weet. En maar hopen dat er nog geen handdrukken zijn uitgedeeld aan de mislukte bestuurders.
    Ja Emy, er is geen hond die ze ter verantwoording roept, is ook een dure zaak met onzekere afloop, succes heeft vele vaders en mislukking is wees. Daarom maar een zwarte lijst/aan de schandpaal
    (zie mijn bijdrage van gisteren), of benader de politieke partij waarop je stemt (en stuit dan op geen of lauwe reactie, tenzij dat er een camera in de buurt is)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.