Zorg heeft geen moeite toezichthouders te vinden

Commissarissen in de zorg hebben weinig moeite openstaande vacatures in te vullen. Dat komt naar voren in het Nationaal Commissarissen Onderzoek van de Tilburg University en de Erasmus Universiteit.
Zorg heeft geen moeite toezichthouders te vinden

Slechts 18 procent van de commissarissen in de zorg geeft in het onderzoek aan dat het steeds moeilijker wordt om vacatures binnen de raad van toezicht te vervullen. Toezichthouders in beursondernemingen (33 procent) en familiebedrijven (35 procent) hebben het meest moeite met vinden van nieuwe leden.

Geld of maatschappelijke rol

Toezichthouders mochten vanaf 2013 nog maar maximaal vijf functies bekleden, voorzitterschap telt zelfs voor twee functies. Zware commissarissen zitten op deze manier al snel aan hun plafond. Zij kiezen volgens Mijntje Lückerath, hoogleraar corporate governance in Tilburg en mede-opsteller van het rapport, al snel voor een beursfonds in plaats van

0
11

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.