Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Zorg het belangrijkste verkiezingsthema

De betaalbaarheid en kwaliteit van de zorg zijn voor veel kiezers de belangrijkste thema's bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van actualiteitenprogramma EenVandaag.
Zorg het belangrijkste verkiezingsthema

Meer dan een kwart van de 28.000 ondervraagden gaf aan dat de zorg voor hen het belangrijkste onderwerp is. De eigen bijdrage in de zorg en de versobering van het basispakket houden deze mensen bezig.

Democratie

De EenVandaag-enquête is uitgevoerd door ProDemosis, een niet-partijgebonden organisatie die informeert over de democratische rechtsstaat en de betrokkenheid daarbij wil vergroten.

Enquête

De uitkomst van de enquête is gebaseerd op de antwoorden van de eerste 2500 respondenten uit het EenVandaag Opniniepanel. De eerste vraag betrof een open vraag: ‘Welk onderwerp weegt voor u het zwaarst bij het bepalen van uw stem bij de komende Tweede Kamerverkiezingen?’. 305 deelnemers antwoordden met ‘Zorg’. (EenVandaag – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Verkiezingsprogramma’s

Zorgparagraaf verkiezingsprogramma CDA

Verkiezingsstrijd over de zorg

4 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Daar kijk ik niet van op.
  iedereen in zijn of haar familie heeft wel te maken met zorg, ouders, of familieleden met een handicap/ beperking. Zorg is als ademen je staat er niet bij stil, totdat je door een of andere oorzaak benauwd wordt.
  Mensen krijgen nu in de gaten, dat goede zorg straks niet meer vanzelfsprekend is zie:
  de discussie over de medicijnen: Pompe en Fabry. Al zijn het nog maar
  Onethische proefballonetjes, een kabinet over rechts schroomt niet; om deze keuzes te gaan maken!
  Laten we 12 September een keuze maken, die geen tweedeling in de zorg veroorzaakt. Goede zorg mag er niet van afhangen hoe dik je portemonnee is!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.