Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorg TV is het Beste Zorgidee 2010

Annelies Vermeulen
John Rietman uit Venray is de winnaar van ‘Het Beste Zorgidee’ van 2010 van ONVZ Zorgverzekeraar met zijn ‘Zorg TV’.
Zorg TV is het Beste Zorgidee 2010

John Rietman wil met zijn idee ‘Zorg TV’ beeldcontact realiseren tussen speciaal getrainde vrijwilligers en cliënten in de thuiszorg. Zo kunnen cliënten de televisie aanzetten en middels een softwareprogramma een sociaal praatje maken met iemand van de thuiszorgorganisatie of met speciaal hiervoor getrainde vrijwilligers, wanneer zij dat wensen. Rietman: “Ik ben al geruime tijd werkzaam in de thuiszorg en zie hoe belangrijk sociaal contact is voor mensen die van onze zorg gebruikmaken. Om het efficiënt te laten verlopen en ook om deze mensen een hart onder de riem te steken bedacht ik samen met Piet Selen deze oplossing.”

Volgens de jury is het idee vernieuwend en goed uitvoerbaar. Erno Kleijnenberg, voorzitter van de raad van bestuur bij ONVZ Zorgverzekeraar en tevens juryvoorzitter: “Het idee van John Rietman sluit aan bij het streven om ouderen zo lang mogelijk in de eigen leefomgeving te laten wonen, terwijl daardoor voorkomen wordt dat oudere en/of eenzame mensen in een sociaal isolement raken. Hiermee kan men contact leggen met een professional, de verpleegkundige, met vrijwilligers, dan wel met andere ouderen. De realisatie van Zorg TV kan op veel plaatsen in Nederland op relatief eenvoudige wijze plaatsvinden. Daarnaast zijn de kosten van het project beperkt vanwege de mogelijke inzet van vrijwilligers.” Samen met John Rietman bespreekt ONVZ hoe men dit idee verder gaat uitvoeren. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Winnaar ‘beste zorgidee 2009’ bekend

Zorgcoach is het beste zorgidee van 2008

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.