Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Franse Orpea gaat aan de slag met Nederlandse dementiezorg

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
De Franse zorgaanbieder Orpea heeft aangekondigd een meerderheidsbelang in de Nederlandse zorgorganisatie Dagelijks Leven te verwerven. Orpea wil met de samenwerking voet aan de grond zetten in de Nederlandse zorgsector.
dementie
Foto: AdobeStock

Dagelijks Leven realiseert kleinschalige woonzorglocaties voor 20 bewoners met geheugenproblemen. Sinds de oprichting in 2015 telt de zorgaanbieder 29 operationele locaties verspreid door Nederland. Betaalbare en huiselijke zorg zijn de speerpunten van de organisatie.

Franse zorgaanbieder

Het van origine Franse Orpea Group heeft zo’n 30 jaar ervaring op het gebied van zorg en dienstverlening aan ouderen. Het bedrijf levert zorg aan 70.000 bewoners in 818 woonvoorzieningen in 12 landen. ‘We zijn zeer verheugd om voet aan de grond te zetten in de Nederlandse zorgsector door onze samenwerking met Dagelijks Leven’, vertelt Yves Le Masne, CEO van Orpea.
Volgens Le Masne zitten Orpea en Dagelijks Leven qua visie op kwalitatief goede zorg en hoogwaardige woon- en leefomgeving op één lijn. ‘We kijken uit naar de samenwerking met het ervaren directieteam bij het verder ontwikkelen van het kleinschalige concept dat een oplossing biedt voor de sterk groeiende behoefte aan goede en betaalbare zorg.’

Aandeelhouders Dagelijks Leven

De huizen van Dagelijks Leven zijn gerealiseerd in samenwerking met vastgoedontwikkelaar en belegger Amvest, een joint venture tussen Aegon en PFZW. Dennis van Vugt, CFO van Amvest, reageert enthousiast op de overname door Orpea. ‘Het is mooi om te zien dat een internationale kwaliteitsaanbieder ook enthousiast is over dit concept.’
Ook NPM Capital, de voornaamste aandeelhouder van Dagelijks Leven, is positief. ‘We investeren niet vaak in startups, maar over dit concept ware we zo enthousiast dat we een uitzondering hebben gemaakt.’ Met de komst van Orpea beëindigt de betrokkenheid van de aandeelhouder. Het management van de Dagelijks Leven kijkt uit naar de samenwerking met zijn nieuwe partner.

NZa

Het merendeel van de voor Dagelijkse Leven relevante zorgkantoren heeft inmiddels ingestemd met de overname. De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de NZa. Orpea geeft te kennen dat er voor bewoners en medewerkers van Dagelijks Leven in eerste instantie geen veranderingen optreden als gevolg van de overname.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.