Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgaanbieders Eemland op verwijshulp.nl

Zorgaanbieders in de regio Eemland werken samen om huisartsen, ziekenhuizen en transferverpleegkundigen sneller van dienst te zijn bij het vinden van de juiste zorg voor hun patiënten. Met het gratis digitale platform Verwijshulp.nl bieden zij een actueel overzicht van beschikbare plaatsen voor tijdelijk verblijf of wonen met zorg voor ouderen met een zorgvraag.
bedden400.jpg

Het online platform biedt een compleet en actueel overzicht van beschikbare mogelijkheden in een groot gebied. ‘Vooral nu na de regio Gooi- en Vechtstreek ook nagenoeg alle organisaties voor ouderenzorg in Eemland zijn aangesloten’, schrijven de organisatie in een persverklaring. ‘Belangrijk, want hiermee wordt het zoeken naar de juiste zorgplek voor een oudere eenvoudiger. Dat betekent dat verwijzers zoals (huis)artsen, ziekenhuizen en transferverpleegkundigen minder tijd kwijt zijn, maar vooral dat ouderen sneller de zorg en ondersteuning kunnen krijgen die zij nodig hebben.’

Uitbreiding
Het digitaal platform werd eind 2015 ontwikkeld in de regio Rotterdam, overgenomen in de regio Gooi & Vechtstreek en Eemland en is nu uitgebreid met bijna alle ouderenzorgorganisaties. Hierdoor is er nu een compleet overzicht waardoor nu nog makkelijker gezocht kan worden naar een passende zorgplaats voor een oudere in een groot gebied: soms dichtbij, soms iets verder weg.

Zorgorganisaties
In de regio Eemland zijn de zorgorganisaties Amaris Zorggroep, Accolade Zorg, Beweging 3.0, De Koperhorst, Lyvore, St. Pieters en Bloklands Gasthuis en Zorg- en Wooncentrum De Haven aangesloten bij verwijshulp.nl

Eenvoudig
Alle beschikbare plaatsen zijn direct inzichtelijk. Artsen, huisartsen, ziekenhuizen en transferverpleegkundigen kunnen gratis en zonder in te loggen eenvoudig gebruik maken van verwijshulp.nl en via de website direct contact opnemen met de zorgorganisatie die het beste past bij de wensen en behoeften van de patiënt.

Dossier innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.