Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgaanbieders lanceren Verwijshulp.nl

Zorgaanbieders in de regio Gooi & Vechtstreek en Eemland lanceren een nieuwe verwijs-website. Het actueel overzicht van beschikbare plaatsen moet verwijzers veel tijd besparen bij het zoeken naar geschikte plekken voor patiënten.
handjesfotolia.jpg

Zorgaanbieders in de regio Gooi & Vechtstreek en Eemland slaan de handen ineen om transferverpleegkundigen en (huis)artsen sneller van dienst te zijn bij het vinden van de juiste zorg voor hun patiënten. Met de website Verwijshulp.nl bieden zij dagelijks een actueel online overzicht van beschikbare plaatsen voor tijdelijk verblijf of wonen met zorg in de regio Gooi & Vechtstreek en Eemland. Verwijshulp is eind 2015 ontwikkeld in de regio Rotterdam. Regio Gooi &Vechtstreek en Eemland is de eerste uitbreiding van dit unieke platform. Het gaat in de regio vooralsnog om een samenwerking tussen Amaris Zorggroep, HilverZorg, Inovum en Vivium Zorggroep. Andere zorgaanbieders zijn welkom om mee te doen. Vandaag vond de officiële lancering van Verwijshulp.nl plaats in Tergooi Ziekenhuis waar de deelnemende zorgaanbieders transferverpleegkundigen een korte instructie gaven over Verwijshulp.nl.

Amaris Zorggroep
‘Na het succes van Verwijshulp in Rotterdam zijn we heel blij dat we dit handige hulpmiddel ook kunnen aanbieden aan de verwijzers in onze regio. Wij nodigen andere zorgaanbieders in de regio Gooi & Vechtstreek en Eemland dan ook uit om zich aan te sluiten, zodat het overzicht zo volledig mogelijk wordt’, aldus Caroline Wuite, Manager Verkoop & Communicatie van Amaris Zorggroep.

Tergooi Ziekenhuis
Het Tergooi Ziekenhuis reageert enthousiast op dit initiatief. Angela van de Schagt, Manager Ketenzorg & Innovatie van Tergooi Ziekenhuis geeft aan: ‘Wij zien in ‘Verwijshulp’ een zeer praktisch hulpmiddel om op een snelle wijze te bekijken, waar in de regio beschikbare plaatsen zijn voor patiënten die nazorg, revalidatie of langere vervolgzorg nodig hebben. Het voordeel is dat de website ook 24 uur per dag beschikbaar is om iets op te zoeken. Daar kunnen patiënten en familie en artsen, transferverpleegkundigen en verpleegkundigen op de afdeling ook gebruik van maken. Wij zouden een uitbreiding met beschikbaarheid van wijkverpleegkundige zorg op de website nog een extra pluspunt vinden.’

Onhoudbaar
Op Verwijshulp.nl vindt de verwijzer snel en eenvoudig de juiste zorg voor zijn patiënt op één plek, bijvoorbeeld bij een acute zorgvraag, een onhoudbare situatie thuis, tijdens ziekte of na een ongeval. De verwijzer kan zoeken voor een woning of een kamer voor tijdelijk verblijf, op specialisme (bijvoorbeeld crisisplaatsen of palliatieve zorg), locatie en postcode. Hierdoor wordt veel tijd bespaard en kan direct contact opgenomen worden met de zorgaanbieder die de juiste plaats beschikbaar heeft. Zo zorgen de samenwerkende zorgaanbieders met elkaar dat de patiënt zo snel mogelijk de juiste zorg krijgt.

Dossier Innovatie in de Zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.