Zorgaanbieders positief over nieuw zorginkoopbeleid Wlz

Zorgaanbieders reageren positief op het maandag uitgelekte nieuwe inkoopbeleid voor de langdurige zorg. Brancheorganisatie ActiZ is blij dat er een volgende stap wordt gezet in het cliëntvolgend maken van de zorgfinanciering. De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft moeite met het feit dat de basistarieven door zorgkantoren verschillend kunnen worden toegepast.
Zorgaanbieders positief over nieuw zorginkoopbeleid Wlz
Foto: RGBSTOCK/SANJA GJENERO

De grote lijnen van het nieuwe inkoopproces voor de Wet langdurige zorg (Wlz) dat in juni van start zal gaan, zijn deze week bekend geworden. Er zal voortaan worden ingekocht op basis van verbeterafspraken tussen aanbieders en zorgkantoren. ‘Wij zien het als heel positief dat zorgkantoren het gesprek aangaan met de zorgaanbieder en dat de keuze van de cliënt meer wordt gerespecteerd. Dat is een stap richting volledige cliëntvolgende bekostiging’, zegt woordvoerder Bernadet Naber van brancheorganisatie ActiZ. ‘Nu is het nog zo dat je als klant wordt verteld in welke zorglocatie nog een plekje vrij is. Met dit model ontstaan

4
31

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.