Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgAccent neemt CaroCare over

De 64 zorgmedewerkers van CaroCare Thuiszorg uit Vroomshoop komen per 1 april in dienst bij ZorgAccent uit Twente. Met deze overname kan ZorgAccent haar zorgverleningsactiviteiten in Twente en Salland verbreden.
ZorgAccent neemt CaroCare over

Cliënten gaan alleen mee naar ZorgAccent als ze daarin toestemmen. De twee jaar geleden opgerichte kleinschalige woonvoorziening Villa de la Porte voor dementerende mensen aan de Wierdensestraat in Almelo blijft buiten deze overname.

Zoektocht

In hun zoektocht om de zorgverlening aan cliënten en de baanzekerheid van medewerkers te garanderen, hebben CaroCare-eigenaren Carolien Stoppkotte en Roland Vermeij diverse zorgorganisaties gesproken. ‘ZorgAccent stak er met kop en schouders bovenuit. De werkwijze van beide organisaties (met kleinschalige zorgteams die plaatselijk opereren en medewerkers die de ruimte krijgen om cliëntgericht te werken) sluit naadloos op elkaar aan. Daarbij biedt het aanzienlijk grotere ZorgAccent meer perspectieven op de lange termijn voor de medewerkers en krijgen cliënten een groter zorgaanbod.’

Uitbreiden

Directeur Irma Harmelink van ZorgAccent: ‘We zijn ontzettend blij met deze extra kwaliteitsimpuls. We gaan ervan uit dat de CaroCare-medewerkers en cliënten zich snel bij ons thuis zullen voelen. Met deze uitbreiding kunnen we onze slagkracht vergroten en een nog betere invulling geven aan het wijkgericht werken.’

Akkoord

De medewerkers van CaroCare zijn op 18 maart geïnformeerd tijdens een informatiebijeenkomst. Ook cliënten en relaties zijn inmiddels mondeling en schriftelijk geïnformeerd. De betrokken zorgkantoren Menzis en Achmea en de gemeente Ommen zijn akkoord met de overname.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.