Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Zorgakkoord is openbaar

Het langverwachte zorgakkoord is vandaag gepresenteerd door staatssecretaris Martin van Rijn en minister Edith Schippers (VWS). Niet 25 procent maar 60 procent van het budget voor de lichte huishoudelijke zorg blijft overeind. Bovendien is er een jaar uitstel voor de bezuinigingen op de dagbesteding. Het invoeren van het 'scheiden van wonen en zorg' is ook afgezwakt.
Zorgakkoord is openbaar

In totaal schuiven de bewindslieden met ongeveer een miljard in de zorgbegroting, zo staat te lezen in het akkoord. Het scheiden van wonen en zorg wordt verzacht op zo’n manier dat de helft van ouderen met zorgzwaartepakket 4 in verzorgshuizen kunnen blijven wonen. Ook de helft van de voorgenomen bezuiniging op verstandelijk gehandicapten met een relatief lichte indicatie (zzp3) is ongedaan gemaakt.

Korting budget zorginstellingen
De genoemde maatregelen worden onder meer bekostigd door het kaasschaven op het budget dat zorginstellingen krijgen. Op termijn moet geld worden bespaard door de verspilling terug te dringen. Afgesproken is dat geld dat in de

8
44

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.