Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgbalans gaat fors saneren

Zorgaanbieder Zorgbalans uit Haarlem stevent af op een verlies van circa acht miljoen euro. Volgend jaar verdwijnen er 150 banen.

De zorgaanbieder met een omzet van 100 miljoen leed vorig jaar ook al een verlies van drie miljoen euro. Oorzaak voor de financiële nood zijn opeenvolgende fusies die niet de verwachte financiële voordelen hebben opgeleverd.

Ontslagen

In 2006 fuseerde Zorgbalans met de Stichting Ouderenzorg Velsen. Overkoepelende afdelingen als financiën en P&O werken dikwijls nog met hun eigen informatiesystemen. Omdat de werkwijzen nog niet op elkaar zijn afgestemd, ontbreekt goede managementinformatie om de organisatie in de juiste richting te sturen, aldus interim bestuurder André van Oorschot. “Er loopt geld weg.” Om de financiële problemen op te lossen, gaat Zorgbalans fors saneren. Volgend jaar verdwijnen er 150 banen. Het zullen echter niet allemaal gedwongen ontslagen zijn, omdat Zorgbalans een relatief groot flexibel personeelsbestand heeft. Van de 2000 werknemers zijn er 1600 in vaste dienst. De overige hebben tijdelijke contracten of heel kleine aanstellingen. Van Oorschot: “Deze organisatie grossiert in veel kleine aanstellingen. Dat is lastig te managen.” De ontslagen zullen vallen bij de ondersteunende functies. Voor de primaire processen wil Van Oorschot personeel juist nauwer binden door vaste aanstellingen. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Links

Zorgbalans in geldnood

WMO dompelt Zorgbalans in bestuurlijke crisis

Bestuurlijke aanpassingen bij Zorgbalans

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.