Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Zorgbalans: impulsgeld voor scholing en extra handen

Redacteur KinderopvangTotaal
Stichting Zorgbalans heeft in 2012 ruim 3 miljoen euro aan zogenoemde impulsgelden van de overheid ontvangen. Er zijn meer dan honderd extra leerlingen aangesteld om een opleiding bij de instelling te volgen en het verzorgend personeel krijgt extra scholing.
Zorgbalans: impulsgeld voor scholing en extra handen

Verbetering van de kwaliteit van de zorg door extra scholing en training van alle zorgmedewerkers. En indienstneming en opleiding van extra leerlingverzorgenden. Dat zijn enkele van de maatregelen die zorgaanbieder Zorgbalans neemt in de regio Kennemerland en Zuid-Holland Noord. Meer dan honderd nieuwe leerlingen zijn aangetrokken en er zijn tien extra werkleiders en vijftien extra verzorgenden in dienst genomen.

Twijfel

Zorgbalans wil met de bekendmaking een daad stellen tegenover de ‘negatieve en ongenuanceerde berichtgeving in de pers’, doelend op de uitzending van Zembla en acties van vakbond Abvakabo FNV, die de besteding van het ”intensiveringsgeld” in de VVT in twijfel trekken. De overheid heeft voor de komende jaren 636 miljoen euro aan de V&V-sector ter beschikking gesteld om knelpunten in de zorg te verbeteren. Bij Zorgbalans werken 2800 medewerkers.

Welbevinden

Behalve meer personeel, krijgen alle zorgmedewerkers extra scholingmogelijkheden aangeboden ‘om de kwaliteit van zorg aan onze cliënten te intensiveren’, aldus Zorgbalans. Er zijn trainingen in kennis en vaardigheden in de omgang met cliënten met psychiatrische aandoeningen. Ook wordt getraind op tillen en verplaatsen van cliënten om de veiligheid en welbevinden van cliënten te verbeteren. Ook zijn er klinische lessen over onder andere wondverzorging en decubitus. (Zorgvisie – Carolien Stam / foto: ANP)

Lees meer

Politiek wil extra bezuinigen op zorg

Meeste vacatures in thuis- en ouderenzorg

Politiek reageert positief op advies zorgkosten Klink

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Helemaal geen extra handen aan het bed!
    Dit geld potten de instellingen mooi op, voor de schijn geven ze de bestaande medewerkers nog hier en daar een cursusje; je moet natuurlijk iets laten zien als er naar gevraagd wordt, bestedingvAgema gelden. Deze gelden moeten per direct worden ingetrokken , geen 1 instelling geeft aan de doelstelling voldaa. Bekijk de Zembla uitzending hierover maar eens. Dus heren Raad van Bestuur volgens jaar niets meer. het vertrouwen extra gelden op een goede manier voor de cliënten te besteden hebben jullie ernstig beschaamd. Het kabinet en de kamer zijn wel goed maar niet gek.!!!!!!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.