Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgbalans onderzoekt incidenten Velserduin

De Haarlemse zorgorganisatie Zorgbalans heeft een interne onderzoekscommissie ingesteld naar aanleiding van klachten van cliënten van verpleeghuis Velserduin in Driehuis. Het onderzoek staat los van eerder inspectieonderzoek naar locatie Velserduin.
Zorgbalans onderzoekt incidenten Velserduin

Vorig jaar kwam verpleeghuis Velserduin in het nieuws toen vijf specialisten ouderengeneeskunde van het verpleeghuis binnen een paar maanden tijd vertrokken. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) legde toen bezoeken af aan Zorgbalans en Velserduin. Bestuursvoorzitter Roelof Jonkers geeft uitleg over het interne onderzoek dat nu loopt. “Familieleden van een cliënt zijn naar de IJmuider Courant gestapt omdat in hun ogen de zorg onvoldoende is in Velserduin. Ik kan niet specifiek ingaan op de klachten vanwege de privacy. Naar aanleiding van een krantenartikel onderzoeken we de komende weken deze klachten en komen dan eventueel met stappen.” Jonkers geeft aan dat hij de inspectie op de hoogte heeft gesteld van het interne onderzoek. Volgens de IGZ is er nog geen reden om zelf een inspecteur naar Velserduin te sturen.

Vakbond

Bij de vakbond komen voorlopig geen negatieve berichten binnen over Velserduin. Hans van den Wijngaard van Abvakabo FNV: “Wat er nu gaande is bij Velserduin, daar is moeilijk een vinger achter te krijgen. De heer Jonkers heeft ons te woord gestaan, maar kon niet meer zeggen dan dat het om privéaangelegenheden gaat. Via werknemers ontvangen wij op dit moment geen signalen over onderbezetting of slechte zorg.”

Intern Onderzoek

Het interne onderzoek van Zorgbalans was voor de lokale SP-fractie in de gemeenteraad aanleiding om het salaris van Jonkers aan te kaarten. Die ligt boven de Balkenendenorm. Jonkers reageert: “Mijn salaris is conform de NVZD-code. Meer wil ik daar niet over kwijt.” De SP noemt het inkomen in een persbericht ‘omgekeerd evenredig met de kwaliteit van de zorg’. “Goed voor de bestuurder, jammer voor de cliënten”, aldus raadslid Jan Müter in het Haarlems Dagblad. Bijna twee jaar geleden diende de partij een lijst verbeterpunten in bij Zorgbalans, waar volgens de SP niks mee werd gedaan. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter

Lees meer:

Zorgbalans definitief uit De Binnenhaven in IJmuiden

Erna van der Pers van Zorgbalans naar WWZ-Mariënstaete-Valent

Zorgbalans schrijft zwarte cijfers

Zorgbalans dreigt uit Binnenhaven-project te stappen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.