Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgbelang Zuid-Holland start meldpunt huisartsentekort vinex-locaties

Er zijn te weinig huisartsen op de vinex locaties Carnisselande en Oud-Barendrecht. Zorgbelang Zuid-Holland begint een meldpunt voor bewoners die dringend een huisarts zoeken.
Zorgbelang Zuid-Holland start meldpunt huisartsentekort vinex-locaties

Duizend tot vijftienhonderd gezinnen in Carnisselande en Oud-Barendrecht hebben geen huisarts in hun wijk. De huisartsen op de Vinex-locatie kunnen de vraag niet aan en selecteren patiënten op postcode. Zorgbelang Zuid-Holland kreeg daarover in de afgelopen tijd veel klachten, zegt Marjan van de Ven van de patiëntenorganisatie. “Er zijn situaties waarin het heel lastig is als iemand in de buurt geen huisarts heeft. Bijvoorbeeld iemand met diabetes en een aantal andere aandoeningen die herhaaldelijk naar de huisarts moet, maar daarvoor telkens naar Den Haag moet reizen.”

Acute gevallen

Het meldpunt (0900-243 70 70) is bedoeld om een beeld te krijgen hoeveel mensen werkelijk dringend op zoek zijn naar een huisarts in de buurt. Echte probleemgevallen meldt Zorgbelang aan de zorgverzekeraar van de patiënt om een oplossing te zoeken. “De huisartsen zijn wel bereid om acute gevallen aan te nemen. Het punt is dat zij niet vijftienhonderd mensen kunnen helpen. Zij weten niet welke gevallen dringend zijn, want iedereen die zich meldt bij een praktijk vindt zichzelf acuut.”

Zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars Zilveren Kruis Achmea, Multizorg VRZ en CZ zijn bij het meldpunt betrokken. Als de omvang van het probleem duidelijk is, willen zij met Zorgbelang een structurele oplossing zoeken. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Klink wil SEH-budget overhevelen naar huisartsenpost

‘Huisartsen declareren opvallend vaker telefonisch consult’

Inspectie onderzoekt ruziënde huisartsen

Inspectie opent meldpunt gehandicaptenzorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.