Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Zorgbestuurders kraken aanpassing topinkomens

Mark van Dorresteijn
Directeuren en toezichthouders in de zorg vegen de vloer aan met het voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken om de normen van de topinkomens opnieuw te verlagen. ‘Het voorstel is onverstandig en slecht beargumenteerd’, zeggen NVZD-voorzitter Paul van der Heijden en NVTZ-directeur Marius Buiting.
MInister Plasterk
MInister Plasterk
Premium

In een voorontwerp van een

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  7 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Moeten zorgbestuurders niet gewoon onder de cao vallen? Desnoods met een extra schaal er bovenop. Dan is er ook geen gedoe meer over hun inkomen. Maar als ze onder de cao vallen, zijn ze natuurlijk gebonden aan de schrale loonsverhoging die ze afspreken voor hun eigen personeel en dat is natuurlijk te weinig voor ze. Zorgbestuurders hebben zelf riante afspraken voor hunzelf geregeld en daar is nu kritiek op. Verschil tussen zorgpersoneel en zorgbestuurder is alleen maar toegenomen.

  3. ‘de bestuurder als nederigste dienaar in de zorg” Is te zot om deze groep zo te kwalificeren. Het is goed dat de inkomens van de bestuurders in de zorg worden aangepakt.
   Een directeur in de zorg is slechts een naar binnen gekeerde leider in huis die alleen kan functioneren met goed personeel omringt. 1 ton bruto inkomen is al overbetaald, omdat deze bestuurders veelal ongeschoold personeel is, tenzij dat een arts leiding geeft aan de organisatie. Voor het overige is er veel fun onder de bestuurders in de zorg aan het werk.

  4. het is misschien goed te bedenken dat dit betekent dat ook de vergoedingen van de leden van de RvT weer verminderen (naar 5% van nieuwe maxima), en dat in een tijd van toenemende risico s en aansprakelijkheden voor die leden. Wie is straks nog bereid toezichthouder te worden?

  5. De Top in CAO ligt rond de € 115.000,00.is nog lang geen € 152.000,00 , het ministersalaris. Middenmanagement zit zeker niet in die topschalen van de CAO’s, dus onzin wat Bert schrijft. Het gaat nu wel erg snel en WNT 1 moet beter uitgewerkt, maar uiteindelijk prima om naar de 100% toe te werken. Ook bij zorgverzekeraars. Die hebben een nutsfunctie en ook hier moet de overheid bepalend zijn.

  6. Volkomen onzinnig dat verzekeraars en artsen uitgezonderd worden. Ridicuul dat het middenmanagement straks meer verdient dan de bestuurder. Typerend voor het paniekvoetbal dat dit kabinet, en deze minister voorop, momenteel speelt.
   Eerst maar eens de WNT1 goed uitwerken. Het zal blijken dat het daarmee al heel lastig gaat worden om goede bestuurders te krijgen. Bij het invoeren van WNT2 wordt dat vrijwel onmogelijk: welke manager zou in vredesnaam bestuurder willen worden om dan minder te gaan verdienen en meer verantwoordelijkheden te krijgen?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.