Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgDomein genomineerd voor Computable Award

ZorgDomein Nederland BV is genomineerd voor de Computable Awards 2016; de belangrijkste ICT-prijzen van Nederland die worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. De nominatie geldt voor de categorie ICT-project van het jaar in de zorg.
prijsfotolia400.jpg
Foto: Fotolia

De vakjury heeft ZorgDomein genomineerd, nu is het aan de lezers van Computable.nl wie de prijs in ontvangst mag nemen. De uitreiking van de Awards zal plaatsvinden op 1 november 2016 tijdens het Computable Awards Gala. 

Laurentius Ziekenhuis
ZorgDomein is door de jury van de Computable Awards 2016 genomineerd door bij het Laurentius Ziekenhuis en Meditta in de regio Roermond het geheel aan digitaal verwijzen en aanvragen voor diagnostiek mogelijk te maken. In het project heeft ZorgDomein koppelingen gecreëerd met de huisartsinformatiesystemen van de deelnemende huisartsen, met het ziekenhuisinformatiesysteem en het laboratoriuminformatiesysteem Labosys.

Projectleider ICT
‘Voor het Laurentius Ziekenhuis geldt dat we ons via ZorgDomein de patiënt nog betere service kunnen bieden en dat we de samenwerking tussen specialisten en huisartsen hebben verbeterd. Door zicht te hebben op de toestroom van patiënten kunnen betere zorgtrajecten worden aangeboden waardoor onnodige herhaalconsulten kunnen worden voorkomen en bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd. Allemaal plussen’, aldus Heinz-Toni Dohmen, projectleider ICT van het Laurentius Ziekenhuis.

Huisartsen
Jos Bouts van Meditta bevestigt dit en vult aan: ‘De Meditta huisartsen zijn overgegaan van handmatig diagnostiek aanvragen naar digitaal middels een rechtstreeks beveiligde koppeling naar de diagnostiek applicaties van labs, diagnostische centra en ziekenhuizen. Daarmee reduceren we papierstromen, kennen we geen overtypwerk meer en voorkomen we fouten met mogelijk medische gevolgen. Bovendien biedt het onze patiënten keuzevrijheid en inzicht in wachttijden.’

Dossier Epd/Zis
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.