Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorggroep Alliade start met Wmo-dochter Wil

Redacteur Zorg+Welzijn
Nauwe samenwerking met gemeenten en een individueel zorg- en ondersteuningsaanbod voor zowel thuiszorg als re-integratie, ambulante begeleiding en dagbesteding. Dat is het nieuwe concept van Wil, een nieuwe organisatie opgericht door Zorggroep Alliade.
Zorggroep Alliade start met Wmo-dochter Wil
Foto: ANP Koen Suyk

Alle Wmo-activiteiten van zijn dochters Zorgkompas (thuiszorg/huishoudelijke verzorging), Baanplus (re-integratie), Support&Co (werkprojecten) en Talant (ambulante begeleiding en dagbesteding) zijn ondergebracht in Wil. Het doel van Zorggroep Alliade is dat Wil met gemeenten samen werkt voor een zorg- en ondersteuningsaanbod voor het hele sociale domein.

Overheveling

De overheveling van het zorg- en ondersteuningsdeel van de AWBZ gaat per 1 januari 2015 naar de Wmo. Om zich hier gedegen op voor te bereiden, heeft Zorggroep Alliade er voor gekozen al op 1 januari 2014 te starten met Wil. De nieuwe organisatie gaat bijvoorbeeld helpen bij zelfstandig wonen, een zinvolle dagbesteding of baan, bij re-integratie op de arbeidsmarkt.

Supermarkt

Als voor beeld van een typisch Wil-concept wordt door Alliade de supermarkt in het Friese Wirdum genoemd, waar cliënten met een verstandelijke beperking onder begeleiding werken: ‘Deze supermarkt kan een veel grotere rol in het dorp krijgen. Bijvoorbeeld door met cliënten een boodschappendienst op te zetten, eenzame ouderen te bezoeken of huishoudelijke verzorging vanuit dit ‘steunpunt´ te organiseren. Zo wordt ook nog eens de leefbaarheid in het dorp vergroot. Het zijn concepten waar iedereen, cliënt, gemeente en leefomgeving, baat bij heeft.’

 

Meer informatie: www.welkombijwil.nl

1 REACTIE

  1. Complimenten voor dit mooie en proactieve initiatief! Laten we met z’n allen wel zorgen dat Wil e.a. zich uitsluitend binnen het sociale domein ontplooien. Samen met de inzet van gemeenten valt hier veel maatschappelijke verbetering te behalen. Maar als we lijfelijke zorg nodig hebben dan zijn we zo kwetsbaar dat bescherming van onze lichamelijke integriteit voorop moet staan. Met ons huidige recht op professionele persoonlijke zorg is dit nu nog gewaarborgd. Zorg dat deze zorg ook voor de toekomst gegarandeerd blijft en niet meegezogen wordt in het sociale domein! Kijk op http://www.wiewastustraks.petities.nl en laat, nu het nog kan, van u horen!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.